Dobitnik Oscara za najbolji strani film; Kišno nebo je prebacilo projekciju ”Još jedne runde” s četvrtka na petak!

Kako to ljeti često biva, nepredvidljivi neverini su se pobrinuli da i ovaj tjedan ispišemo novi raspored projekcija, no ne brinite, željno očekivanu projekciju Vinterbergove ”Još jedne runde” s kišnog četvrtka prebacujemo na suncem okupan petak. Oscar za najbolji strani film, četiri Europske filmske nagrade, tri nagrade na festivalu u San Sebastiánu, jedna BAFTA-e, nominacija za Zlatni Globus…treba li nastaviti niz? Na radost svih filmofila, u petak 06. kolovoza s početkom u 21 h, na ljetnoj pozornici Kino Zone prikazat će se još jednom gorko slatka komična drama ”Još jedna runda”.

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovo troje prijatelja, srednjoškolski učitelji, kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike?

Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice.

Režiju i scenarij filma potpisuje jedan od najznačajnijih danskih redatelja današnjice, Thomas Vinterberg, dok u glavnim ulogama nastupaju poznati internacionalac Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang i Lars Ranthe.

Zahvaljujući ‘Betina Film Festivalu’, čast filma zagrijavanja dobila je kratkometražna drama “Malo se sjećam tog dana”, redateljski debi našeg priznatog glumca Leona Lučeva!

Goranova najmlađa kći Zoe slavi deseti rođendan. Dok se prijatelji i obitelj okupljaju na proslavi, Goran će morati čuvati tajnu koja bi svima pokvarila dan. Igra savršenog domaćina, ali jedna će osoba prozreti kroz njegovu veselu vanjštinu, sve do vrtloga emocija koji se trudi prikriti.

U glavnim ulogama pojavljuju se Goran Bogdan, Nina Violić i Darija Lorenci Flatz, a valja istaknuti i kako je film među brojnim priznanjima osvojio i ono za najbolji hrvatski film na “Betina Film Festivalu” u čijoj suradnji će biti i prikazan.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h.

Za prisustvovanje projekciji NIJE potrebna COVID potvrda!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...