DOČEKALI ZORU U GRADSKOJ UPRAVI Zadarski vijećnici vijećali punih 19 sati, Vučetić najavio promjene

Uz dnevni red koji je skraćen pa će neke točke biti odrađene početkom rujna, čak punih 19 sati trajala je sjednica Gradskog vijeća, od ponedjeljka u 10 ujutro do sljedećeg dana u 4:40 sati.

Po svemu sudeći, vijećnici na sljedećoj sjednici neće dočekati zoru, budući da su jučer od strane predsjednika GV-a Marka Vučetića koji smatra da sve treba skratiti, najavljene promjene.

Kako je rekao, sjednice će se sazivati jednom mjesečno, a na njima se ne bi smjelo naći više od deset točaka dnevnog reda, ukoliko se o njima želi raspravljati na kvalitetan način. O tome su već pokrenuti neslužbeni razgovori među klubovima vijećnika, a mijenjat će se i Poslovnik jer po postojećem gradski vijećnici imaju više mogućnosti za rasprave nego saborski zastupnici.

Gradonačelnik Branko Dukić bio je samo na Aktualnom satu koji je u ovoj maratonskoj sjednici trajao duže od sata. Do sitnih sati ostali su HDZ-ovi Ante Kolega i Davor Karlović, a umoru, gladi i padu koncentracije uspješno su se oduprli Enio Meštrović i troje njegovih vijećnika, kao i vijećnici koalicije “Srcem za Zadar” koji su se, u društvu nezavisne Adele Frank, po izlasku iz vijećnice uslikali na Narodnom trgu kako bi ovjekovječili ovu rekordnu, 19-satnu sjednicu Gradskog vijeća.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...