Cestitka_Uskrs

Dragić zatražila Dukićevu ostavku: “Svjesno ste obmanjivali bolesne ljude, linearni akcelerator će u Zadar stići tek 2024.”

Tijekom Aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća, SDP-ova vijećnica Irena Dragić zatražila je od gradonačelnika Branka Dukića podnošenje ostavke na mjesto predsjednika Lige protiv raka Zadar.

-U kampanji ste svjesno obmanjivali bolesne ljude da će linearni akcelerator u Zadar doći do kraja godine, a lažna obećanja je davao i premijer. Nakon kampanje ste ispalili da neće doći do 2024. godine. Nemoralno ste onkološke bolesnike uvukli u svoje političke igre. Nažalost, ljudi su vam povjerovali. Najmanje što se od vas sada očekuje je da podnesete ostavku na čelo Lige protiv raka, rekla je Dragić.

Dukić joj je odgovorio kako je i SDP zaslužan za nabavu akceleratora, podsjetivši je na pitanje SDP-ove vijećnice Radoslave Gregov koja je pitala treba li Zadru uopće aparat za zračenje, a što je za rezultat imalo pokretanje kampanje za njegovu nabavu.

-Drago mi je što smo politiku iskoristili da Zadar dobije akcelerator jer Zadra u nacionalnoj strategiji nema do 2030. godine. Vjerujem u obećanje, nabavka ide, umjesto tri u Hrvatsku će doći 4 akceleratora i ja vjerujem da će jedan doći u Zadar. To je mimo svake politike, nešto što vrijedi i što će ostati za budućnost, rekao je Dukić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...