Duško Vujošević: “KK Zadar je klub bogate prošlosti, potrebno je naći rješenje kako bi opstao”

Trofejni bivši trener košarkaša beogradskog Partizana, Duško Vujošević, koji je protekle dvije sezone bio savjetnik u rumunjskom Cluju, ima puno toga za reći o novoj sezoni ABA lige, kao i o svom statusu s obzirom na svoje narušeno zdravstveno stanje.

-Posljednje dvije sezone sam proveo u rumunjskom Cluju, moja situacije je specifična, zdravstveni razlozi onemogućavaju mi da radim punim kapacitetom , upravo zbog toga nisam vodio utakmice već samo treninge. Prošle godine smo osvojili kup, ove sezone prvenstvo, istaknuo bi da je rumunjsko prvenstvo jače nego što se misli, u momčadi igra čak šest stranaca, uglavnom Amerikanci. Razišli smo se prijateljski i trenutno sam u Beogradu, gdje sam na nekim ispitivanjima koja su povezana sa mojim zdravljem, govori Dule.

-Zdravlje mi je narušeno, ali stabilno, nastojim da eventualnom transplatacijom bubrega riješim puno toga za neki svoj normalan život, uslijed problema sa dijabetesom, mislim da je  transplantacija jedino rješenje. Nitko ne želi trenera koji ima zdravstvenih problema i želim to što prije riješiti, kako bi opet mogao voditi neki jači klub-optimističan je Vujošević.

Partizan je doveo trofejnog trenera Željka Obradovića, to je veliki dobitak i za samu ABA ligu, slaže se nekadašnji trener crno-bijelih.

– Okupio je oko sebe tim odličnih suradnika, doveo kvalitetna pojačanja i napravio odličnu momčad- jasan je Vujošević.

Razgovor je krenuo prema problematici financiranja samih klubova, a znamo da tu KK Zadar ima problema, iščekujući tri milijuna kuna iz proračuna Grada Zadra.

– Financiranje klubova u čitavoj regiji nije do kraja riješeno, ne samo u košarci već i u nogometu. Primjer, mislim da je velika greška, recimo Cibone, što nije uspjela postići dogovor sa Emilom Tedeschijem kako bi preuzeo klub. U Ciboni su  na neki način htjeli da on dođe u klub, ali da ih se previše ne pita odakle novac i takve stvari- kaže Duško koji se osvrnuo i na KK Zadar i na financije.

– Mislim da se sredstva trebaju trošiti racionalno, treba sve biti transparentno, pogotovo ako je klub u vlasništvu Grada. Treba kontrolirati kontrolu i kretanje novca i na što se on troši, ne vidim razlog zašto to nije moguće. Ne znam zašto bi netko krio način poslovanja kluba, na što su otišle te pare. Međutim, nije moguće baš sve prikazati  do kraja, uvijek postoji  nekakav manevar, kako sakriti novac da se nešto ne zna i ne otkrije, toga uvijek ima. Primjerice, ako se ugosti na večeru ili ručak neki dužnosnik, sudac ili netko drugi, to je uvijek moguće sakriti i ne prikazati. Mislim da se treba naći nekakvo rješenje kako bi KK Zadar opstao, jer to je klub bogate prošlosti, treba postići nekakav kompromis. Ali napominjem ,to rješenje mora biti jasno, da se ima potpuni uvid u trošenja tih novaca- jasan je Vujošević.

-Zadrani jako dobro poznaju košarku, nisu uvijek realni, mislim da je izuzetno teško biti trener u Zadru, pogotovo kad se izgubi utakmica- smije se Dule.

Na kraju je uspješni košarkaški stručnjak uputio pozdrave.

-Puno mi pozdravite dr. Mladena Srzentića, Pina Giergiu, kao i sve Zadrane i navijače KK Zadra, živite u prekrasnom gradu, samim time što živite na moru, već je privilegija i nešto prelijepo- završio je Duško Vujošević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...