ECDC objavio novu koronakartu; Veći dio Hrvatske u zelenom, obala i dalje narančasta

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu koronakartu Europske unije. Što se Hrvatske tiče, situacija se nije puno promijenila i ona je i dalje u narančastom.

Hrvatska obala je i dalje narančasta, a gotovo cijela kontinentalna Hrvatska je u zelenom što pokazuje da je u tom dijelu zemlje situacija epidemiološki povoljna.

Promjene ipak ima – Grad Zagreb postao je narančast! Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Boja se određuje kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotkom testirane populacije. ECDC prati 14-dnevnu incidenciju novih slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika i postotak pozitivno testiranih osoba, a prema tim je kriterijima priobalni dio Hrvatske prikazan u narančastoj boji.

Crvene oznake dobile su regije u Portugalu, Španjolskoj, Italiji i Grčkoj, a na sjeveru Europe to su Island, dio Švedske, Irske i Danske te Nizozemske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...