Gašpar spreman za Tokio: “Kao dijete sam se pitao zašto sam drugačiji. Prelomio sam i odlučio biti bolji od drugih”

Od 24. kolovoza do 5. rujna u Tokiju će se održati 16. Paraolimpijske igre, na kojima će sudjelovati oko 4400 sportaša u ukupno 22 sporta i 539 disciplina.

Na ovom velikom sportskom natjecanju sudjelovat će i Zadranin Vladimir Gašpar, koji će na svojim prvim paraolimpijskim igrama nastupiti u bacanju koplja u kategoriji F41.

Vlado je član AKOI Fortius iz Zadra, put Tokija kreće 26. kolovoza, državni je rekorder u bacanju koplja sa hicem od 38,06 metara, također, rekorder je i u bacanju diska i kugle.

Posljednje pripreme pred odlazak u Tokio, Gašpar obavlja u Medulinu, spreman je u potpunosti i s nestrpljenjem očekuje početak natjecanja.

“Ostvario sam svoj san, nakon silnih odricanja, velikog truda, kad nitko nije vjerovao u mene, to me je strašno motiviralo, davalo mi je vjetar u leđa. Kao dijete sam se pitao, zašto sam drugačiji od mojih vršnjaka, svi su bili viši od mene, tad sam prelomio i odlučio da budem bolji od svih drugih. Ogromna želja za dokazivanjem je bila uvijek prisutna, da budem brži, jači, bolji, baš od svih. Htio sam svima pokazati da ja ni po čemu nisam drugačiji od drugih, da me napokon svi počnu cijeniti i voljeti kao i sve ostale. Trebam biti realan što se tiče očekivanja u Tokiju, ali normalno da želim uzeti medalju, moje je da dam sve od sebe, a ako osvojim odličje, bit će to kao šlag na tortu. Dodao bih da mi je Grad Zadar pomogao u nabavci četiri koplja, koja su prilično skupa”, završio je Gašpar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...