Gradi se automehatroničarska radionica u dvorištu škole vrijedna više od 4 milijuna kuna

Nakon duge tri godine pripreme projektne dokumentacije, Strukovna škola Vice Vlatkovića iz Zadra sredinom rujna kreće u kapitalni zahvat izgradnje nove automehatroničarske radionice u svome dvorištu, vrijedne nešto više od 4.410.000,00 kuna s PDV-om.

Ugovor su potpisali Tihomir Tomčić, ravnatelj škole i Goran Miloloža, direktor tvrtke Constructa Terra d.o.o. koja je zadužena za kompletnu izvedbu – građevinske, obrtničke i instalaterske radove.

– Radionica je sama kruna ovog europskog projekta ali i cjelokupnog našeg rada. Sam objekt bit će veličine 300 metara četvornih, u prizemlju će biti radionice za servisiranje motornih vozila i učionice za nastavu, dok će na katu biti kabinet za automehatroniku i robotiku. Mi već jesmo dobro opremljena škola, po nekima i najbolja u Hrvatskoj ali opreme nikad dosta! A puno opreme zahtijeva i veći prostor! Imamo cijeli niz vozila i bogatu dijagnostiku koja je zasad smještena u tri dvostruke garaže. Upravo će novi prostor za pristup vozila i njihovo servisiranje učiniti da budemo „top“ u ovom sektoru, istaknuo je Tomčić.

Zahvalio se pritom i Zadarskoj županiji koja je izgradnji pridonijela sa 267.746,64 kuna, koliko je iznosila razlika između inicijalne ponuđene cijene (s PDV-om) i projektom raspoloživih sredstava.

– Predviđeni rok izgradnje je 18 mjeseci, ali mislim da se završetak radova može očekivati i prije navedenog roka, naglasio je Miloloža, direktor tvrtke koja bi na gradilište trebala ući sredinom rujna. Idejni autor projekta nove automehatroničarske radionice je zadarski arhitekt Bogdan Marov.

Izgradnja moderne automehatroničarske radionice ključne za rad i usavršavanje u autoindustriji samo je dio EU projekta „Bolji uvjeti za učenje kroz rad – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“.

Projekt je to koji će školi osigurati i opremanje postojećih školskih učionica, radionica i laboratorija a u kojega je uključen i čitav niz partnerskih škola. Tako će vrijednu specijaliziranu opremu dobiti i partnerske škole; Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka te Industrijsko –obrtnička škola Pula. Milijuni kuna nove opreme osim u automehatroniku bit će uloženi i u CNC strojeve, Industriju 4.0, robotiku, Instalacije vode i grijanja i ostala deficitarna zanimanja čije stručnjake s nestrpljenjem očekuje tržište rada.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 29.965.321,15 kuna, dok bespovratna dodijeljena EU sredstva iznose 29.924.449,48 kuna.

Razdoblje provedbe projekta je od 24. rujna 2018. do 24. travnja 2023.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...