HDZ-ov ravnatelj nije smijenjen; Na hitnoj sjednici tvrdio da je loša koordinacija nadležnih službi kriva za sve!

Iz Zadarske županije poslali su priopćenje i zapisnik sa sjednice Domskog odbora Srednješkolskog đačkog doma Zadar povodom afere u kojoj je ravnatelj Stipica Radoš na svoj osobni račun primao uplate turista koji su u Domu boravili za vrijeme karantene.

– Zadarska županija oštro osuđuje bilo kakav oblik nezakonitog postupanja te je župan Longin odmah po primitku informacije oko mogućih nepravilnosti u Srednjoškolskom đačkom domu Zadar zatražio hitnu sjednicu Domskog odbora. Svakako je riječ o velikom propustu ravnatelja Doma i očekujemo od Domskog odbora, u kojem Županija ima tri predstavnika od njih ukupno sedam, da utvrdi sve činjenice kako je do toga došlo. O eventualnoj prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti ravnatelja će odlučivati istražna tijela. Županija će ujedno, kao osnivač ustanove, putem svoje Službe za unutarnju reviziju izvršiti kompletnu reviziju financijskog poslovanja ustanove u posljednjih nekoliko godina, osvrnuli su se.

Ravnatelj Radoš na sjednici je iznio soju stranu priče. Za sve krivi lošu koordinaciju nadležnih službi odgovornih za smještanje COVID-19 pozitivnih turista. Tvrdi kako je u nekoliko navrata tražio rješenje i način plaćanja smještaja od nadležnih institucija.

– Ravnatelj Stipica Radoš je započeo svoje očitovanje s činjenicom da je Srednjoškolski đački dom odabran od Stožera civilne zaštite Zadarske županije kao centar za turiste pozitivne na COVID- 19. Načelnik Stožera, Šime Vicković, pozvao je ravnatelja na razgovor u kojem je naveo kako je Srednjoškolski dački dom jedina ustanova u vlasništvu Županije koja može primiti veći broj turista pozitivnih na COVID-19. O ovoj odluci Stožera Domu nije dostavljena pisana Odluka o odabiru istog kao lokacije za smještaj turista pozitivnih na COVID-19.

Zbog obavljanja djelatnosti pružanja ugostiteljskih usluga. Ravnatelj je trebao izvršiti reorganizaciju smještajnih kapaciteta, stoga su epidemiolog doc.dr.sc. Alan Medić, dr. med. i Miroslav Andrić, dipl. ing. agr., voditelj Službe civilne zaštite Zadar, izvršili uvid u smještajne kapacitete Srednjoškolskog đačkog doma i utvrdili da je prvi kat zapadne strane Doma spreman za primanje turista pozitivnih na COVID-19 za vrijeme trajanja njihove izolacije, a na način koji ne ugrožava ostale korisnike doma u ljetnom razdoblju.

Već na samom početku organizacije smještaja ravnatelj naglašava da je uočena loša koordinacija nadležnih službi odgovornih za smještanje COVID-19 pozitivnih turista, te da je u nekoliko navrata tražio rješenje i način plaćanja smještaja od nadležnih institucija, ali nije dobio nikakav konkretan odgovor što se može potkrijepiti pisanom korespodencijom.

Nadalje, ravnatelj obavještava članove Domskog odbora kako je cijena smještaja određena sukladno Cjeniku usluga Doma individualnih korisnika. Do 6. kolovoza 2021. za smještaj su izdani računi korisnicima i od ukupno sedam izdanih računa tri računa su plaćena, a za četiri još uvijek nije pristigla nijedna uplata.

Ravnatelj ističe da je općenito bio problem naplate smještaja s obzirom da je dio korisnika napustio Dom nepodmirivši obvezu plaćanja. Ravnatelj također napominje da je velik problem bio korištenje godišnjeg odmora zaposlenika računovodstva i ostalih zaposlenika.

Doma kao i problem naplata iz inozemstva od kojih su neke izvršene dok je za neke imao informaciju da ne prolaze kroz sustav Internet bankarstva. Kako bi izbjegao gomilanje neplaćenih usluga, a sve u svrhu zaštite poslovanja Srednjoškolskog đačkog doma, ravnatelj je dao svoj privatni račun na koji je određeni broj korisnika izvršio uplatu. Ravnatelj ističe da u nijednom trenutku nije podizao novac s računa te je prvog radnog dana pri povratku djelatnice računovodstva s godišnjeg odmora uplatio sav novac na račun Doma.

Ravnatelj izjavljuje da je svjestan učinjene pogreške, ali da mu u nijednom trenutku nije bila namjera oštetiti Srednjoškolski đački dom. Svi problemi nastali su zbog nedovoljne, a u nekim slučajevima i potpunog izostanka komunikacije institucija nadležnih za smještaj turista pozitivnih na COVID-19, stoji u obrazloženju.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...