Kafići ostaju bez potpora od 4 tisuće kuna po radniku, zato je Stožer i odlučio otvoriti zatvorene dijelove objekata

Kafići, restorani i hoteli neće moći dobiti državnu potporu za očuvanje radnih mjesta od 4000 kuna po radniku za ovaj mjesec, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Vlada je odlučila smanjiti državne potpore na minimum jer smatraju da ugostiteljstvo i turizam više nisu ugrožene djelatnosti budući da je sezona bila izvan svih očekivanja.

Potpore će, kako doznajemo se od sugovornika iz Vlade, najvjerojatnije ostati samo event industriji (organizatorima sportskih, kulturnih i ostalih događanja), putničkim agencijama i sektoru prijevoza budući da su oni i dalje poprilično ograničeni epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Također, iako to još nije odlučeno, ali se o tome intenzivno raspravlja, potpore bi eventualno mogli dobiti oni ugostitelji koji nemaju terase, pa zato nisu ni mogli raditi u špici sezone u kolovozu.

– Smanjujemo potpore na minimum, sezona je bila izvan svih očekivanja i smatramo da dodatne potpore nemaju neku ekonomsku logiku. Zato iz faze očuvanja radnih mjesta, prelazimo u fazu kreiranja radnih mjesta. Potpore za zapošljavanje dobivaju prednost nad potporama za očuvanje radnih mjesta – kažu u Banskim dvorima.

O potpori za rujan tek će se razgovarati, ali Vladina je intencija da se mjera za očuvanje radnih mjesta na kraju potpuno ukine.

Na tragu toga su i jučerašnje izjave sa Stožera gdje se od 1. rujna otvaraju zatvoreni dijelovi kafića uz neke epidemiološke mjere.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...