Kako u mjesecu kolovozu besplatno ljetovati u Zadru prvi red do mora? Odgovor znaju Francuzi

Kako u mjesecu kolovozu besplatno ljetovati u Zadru prvi red do mora? Odgovor na ovo pitanje mogu vam dati Francuzi.

Na puntamiškoj plaži već nekoliko dana borave u svom Renaultu i mini šatoru sa svim potrebnim za ugodno kampiranje, od kreveta do ploče za kuhanje.

Kako je ilegalno kampiranje postalo uobičajena praksa na koju se Puntamičani ljute, provjerili smo koliko bi za ovu ‘komociju’ i hedonizam gosti morali platiti u samo kilometar i pol udaljenom kampu na Boriku.

Nazvali smo Kamp Falkensteiner Premium Camping Zadar i tražili mjesto za vozilo s dvoje odraslih. Možemo birati između tri kategorije parcela. Ona najjeftinija koštat će nas 68 eura na dan plus troškovi boravišne pristojbe.

Najskuplju varijantu, na “zlatnoj” parceli koja podrazumijeva smještaj najbliže moru, platiti ćemo 112 eura uz spomenute troškove pristojbe. Napomenuto nam je ako imamo djecu ili kućne ljubimce, cijena raste.

Doduše, ovdje na raspolaganju imamo struju i vodu uključene u cijenu, ali Francuzi iz naše priče imaju druge bonuse – boravak u netaknutoj prirodi te šum valova i pjev cvrčaka koji će ih bez drugih distrakcija ispratiti na počinak.

“Sigurno im ne bi ovako u svojoj zemlji. Nabili bi im kaznu da im više ne bi palo napamet ponoviti. Automobilom su stali su točno gdje se naši ljudi sunčaju i borave”, kaže nam jedan stalni posjetitelj ove plaže. Nadovezuje se gospođa s potpuno drugačijim pristupom: “Pustite djecu, neka uživaju. Nemojte to objavljivati, napišite ‘al je lijep ovaj svijet, ovdje more tamo cvijet’… Vidite da nije riječ o nekim bogatim i bahatim ljudima”.

Čijem stavu se prikloniti, odlučite sami.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...