Kanaderi u Zadarskoj županiji gasili 13 požara; Tucaković: “U zadnjih mjesec dana imamo stotinu požara više nego lani”

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković gostovao je na RTL-u.

Zaključno s 12. kolovoza dosad je zabilježeno 2327 požara, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo 3385, dakle, ove godine imamo manji broj požara, rekao je Tucaković.

”Imamo daleko manju upožarenu površinu koja je oko 11 700 hektara, prošle godine je bila preko 34 tisuće hektara, ali to su brojke koje govore o prošlogodišnjim velikim požarima koje su došle iz BiH i zapravo su neusporedive. Ali ako usporedimo zadnjih mjesec dana, požara je preko 100 više, samo u zadnjih mjesec dana, izgorjela je površina čak četiri puta veća u odnosu na isto promatrano razdoblje prošle godine. Velika je suša, nema kiše, visoke su temperature svakodnevno i zaista govori o velikoj opasnosti koja je ovdje prisutna”, objasnio je.

Napomenimo, od 21. lipnja do 13. kolovoza zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga su sudjelovale u gašenju 63 požara, od toga 13 Zadarskoj županiji.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...