Karuc o Zadranki (48) koja je umrla od korone: “Nije imala drugih bolesti. U bolnici završavaju i mlađi od 30 godina, a većina njih nije cijepljena”

Kako je jutros izvijestio Stožer civilne zaštite Zadarske županije, u Općoj bolnici Zadar od koronavirusa preminula je 48-godišnja pacijentica koja je bila na respiratoru.

Kako doznajemo od zamjenika ravnatelja OB Zadar, dr. Edija Karuca, preminula žena nije imala komorbiditeta, odnosno, nije bolovala od nikakvih težih bolesti.

-Smrt je nastupila isključivo zbog korone, kaže nam dr. Karuc, dodajući kako žena nije bila cijepljena, te kako se svakodnevno povećava broj mladih ljudi kojima je potrebna hospitalizacija.

-Zaprimamo puno osoba koje su mlađe od 30 godina i većina njih nije cijepljena. Imamo i slučajeve u kojima su osobe primile dvije doze cjepiva, no tu se radi o osobama starije životne dobi koje imaju kronične, uglavnom maligne bolesti i čiji organizam nije u stanju stvoriti imunitet, no napominjem da nitko od njih nije završio na respiratoru i da je njihova klinička slika blaža, kaže nam dr. Karuc.

Predviđati situaciju koja nas čeka na jesen, ne želi.

-Možemo samo moliti Boga da se ne pogorša. Nemam nikakvu poruku jer je sve već odavno rečeno, kaže nam rezignirano dr. Karuc.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...