Kino Zona večeras opet odiše romantikom; Pogledajte filmove “Fotografija” i “Sitnica”

Nedjelja 22. kolovoza u Kino Zoni opet odiše romantikom. Ovom prilikom smo se konačno odvažili na put u najproduktivniju filmsku tvornicu na svijetu, Bollywood, kako bi za vas pronašli jednu pravu divotu od filma. Riječ je o romantičnoj drami ”Fotografija”, a njoj će prethoditi kratkometražni domaći film ”Sitnica”.

Siromašni ulični fotograf Rafi slika turiste u Mumbaiju kako bi pomogao baki otkupiti njihovu staru obiteljsku kuću. Ali baku more druge brige, Rafi još nema ženu. Kako bi je umirio, on nagovori neznankinju s jedne od fotografija da pred bakom glumi njegovu zaručnicu. Dok granica između zamišljenih i pravih emocija postaje sve mutnija, njihova fiktivna veza susreće se sa sasvim stvarnim klasnim i društvenim preprekama.

Stvarajući svoj četvrti dugometražni film, međunarodno priznati indijski redatelj Ritesh Batra (”Pogrešna dostava”, ”Naše duše u noći”…) inspiraciju je pronašao u bolivudskim mjuziklima i Shakespeareovim komedijama sve kako bi nam u konačnici servirao malo drugačiju priču o ljubavi u kontradiktornom svijetu urbane Indije. Neobičan, ali neodoljiv ljubavni par tumače Nawazuddin Siddiqui i Sanya Malhotra.

Batrinoj ”Fotografiji” prethodit će domaća kratkometražna drama ”Sitnica” u režiji Mladena Stanića.

Nakon pogreba svoje žene, starac nagovara kćer da ga vozi do Zagreba posjetiti starog prijatelja kojeg dugo nije vidio. Putovanje iskorištava kao priliku da izgladi svoj odnos s kćeri. Skrivajući pravi razlog posjeta, starac se pri dolasku konačno suočava sa zaboravljenim prijateljem.

Glavne uloge u ovoj duhovitoj drami tumače veterani Mate Gulin i Zdenko Jelčić, a valja istaknuti i to da je film prikupio brojna priznanja uključujući i ona za najbolji film, odnosno, režiju na festivalu kratkometražnog filma SEECS.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h. U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

Za prisustvovanje projekciji NIJE potrebna COVID potvrda!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...