Cestitka_Uskrs

“Le Figaro”; U jednom od najčitanijih francuskih dnevnih listova objavljena reportaža o Zadru i regiji

U jednom od najčitanijih dnevnih francuskih listova, prestižnom Le Figaru obavljena je reportaža s nedavnog studijskog putovanja organiziranog od strane Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj, u suradnji sa zračnom kompanijom Transavia te uz potporu Turističke zajednice Zadarske županije, izvijestila je direktorica predstavništva HTZ-a u Francuskoj Daniela Mihalić Đurica. U članku „Zadar et ses îles, bijoux méconnus de la Croatie“ odnosno „Zadar i njegovi otoci – nepoznati dragulji Hrvatske“, poznati francuski novinar specijaliziran za turizam Ludovic Bischoff prenosi svoje dojmove o Zadru i regiji te stavlja naglasak na grad iznimno bogate povijesti, kulturne raznolikosti i baštine koji turistima nudi brojne mogućnosti. U tekstu se navodi izbor najboljih destinacija za posjetiti, čitateljima se predlaže gdje odsjesti, te u kojim restoranima kušati prepoznatljivu gastronomsku ponudu Zadarske županije. Poseban naglasak stavljen je na otok Pag i tradiciju proizvodnje soli, pašku čipku, ali i kulturno i povijesno naslijeđe kraljevskog Nina te bogatstvo NP Paklenice.

„U dosadašnjem dijelu godine Hrvatska je zabilježila više od 230.000 dolaska s tržišta Francuske što je gotovo 150 posto više nego li tijekom prošle godine odnosno govorimo o 52 posto dolazaka zabilježenih u rekordnoj 2019. godini. U ovom trenutku u Hrvatskoj boravi oko 27.000 Francuza koji posebno preferiraju Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju te sve više otkrivaju Istru. Omiljene destinacije su im Split i Dubrovnik, ali i otok Hvar koji u ovom trenutku po turističkom prometu Francuza nadmašuje rezultate iz 2019. godine i to za 30 posto. Tijekom ovogodišnje ljetne sezone Hrvatska i Francuska povezane su brojnim zrakoplovnim linijama usmjerenim prema zračnim lukama Zagreba, Pule, Zadra, Splita i Dubrovnika. Prema Hrvatskoj Francuzi mogu letjeti iz Pariza, Bordeauxa, Lyona, Marseillea, Nantesa, Nice, Strasbourga i Toulousea, uz ponudu više od 30 različitih redovnih, low cost i charter linija prijevoznika Transavia, Volotea, Ryanair, Easyjet, Croatia Airlines i Air France“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Nadodajmo, kako smo u dosadašnjem dijelu kolovoza zabilježili oko 100.000 dolazaka te 380.000 noćenja francuskih turista što je 103 posto više dolazaka nego li tijekom usporedivog razdoblja 2020. godine, tj. razina od 74 posto dolazaka zabilježenih u istom periodu rekordne 2019. godini.

„Hrvatska je po mišljenju popularnog francuskog Voguea jedna od omiljenih ljetnih destinacija brojnih svjetskih zvijezda dok jedan od najpopularnijih francuskih turističkih vodiča Petit Fute stavlja poseban naglasak na Istru koju francuski gosti sve više otkrivaju“, nadodala je Mihalić Đurica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...