Lončar: “U Poličniku danas radi 1250 osoba, a prosječna plaća porasla je na 6320 kuna!”

Obilježen Dan Općine Poličnik i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja.

Načelnik Davor Lončar na samom je početku izrazio zadovoljstvo što se broj stanovnika povećao za 1000 u odnosu na posljednji popis stanovništva.

– To znači da smo prepoznati kao općina u kojoj se neprestano stvaraju uvjeti kvalitetan svakodnevni život. U protekloj godini asfaltirali smo 3 kilometra nerazvrstanih cesta, 1,5 kilometara nogostupa, 1,5 kilometar vodovodnih ogranaka i 2 kilometra javne rasvjete. U tijeku je izgradnja vrtića u Murvici – Briševu, završetak očekujemo do kraja listopada. Vlada je dala suglasnost Poličniku za zaduženje u iznosu od 5.000.000,00 kuna za financiranje ovog projekta. u društvenom domu Briševo adaptirali smo prostor za malu dvoranu, rekonstruirali smo malonogometna igrališta u Suhovarima i Visočanima, a kako smo igrališta obnovili tartan podlogom na istim se može igrati više sportova; tenis, nogomet, košarka…, kazao je Lončar.

Govorio je i o socijalnoj politici. Općina Poličnik dobila je 2.884.000,00 kuna koje će utrošiti u periodu od dvije godine za nabavku tri hibridna vozila, za zapošljavanje 6 nezaposlenih osoba iz ciljanih skupina. Kad govorimo o socijalnoj pomoći za pojedince i ustanove izdvojili smo oko 250.000,00 kuna.

Napomenuo je i kako u općini radi 1250 osoba, prosječna plaća porasla je za 7 posto, a 5890 na 6320 kuna. Registriran broj poduzetnika je 99.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...