Mladi hrvatski rukometaši izborili polufinale Europskog prvenstva, izbornik: “Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo slomiti Dance”

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina, za koju nastupa i Zadranin Jakov Dujić, izborila je polufinale Europskog prvenstva koje se igra u Koprivnici i Varaždinu. Izabranici Kreše Ivankovića su u susretu 1. kola drugog kruga skupine dva,u dramatičnoj i iscrpljujućoj borbi pobijedili Dansku, Koprivnici u dvorani Fran Galović rezultatom 27-25.

Utakmica je riješena  tek u posljednjim minutama dvoboja kada su se naši mladići odvojili na tri razlike i vodstvo nisu ispuštali do samog kraja. Odličan je u hrvatskim redovima bio je Marin Lisac koji je postigao 9 golova, Jakov Dujić je igrao desetak minuta i nije se upisao u strijelce. Kod Danske prvo ime je bio Thomas Sommer  Arnoldsen sa 11 pogodaka.

Izbornik Krešo Ivanković dao je svoju analizu utakmice.

-Od srca bi čestitao dečkima na jednoj fantastičnoj utakmici. U prvom poluvremenu nismo uspjeli pronaći ritam, imali smo problema sa obranom i sa prelakim isključenjima, ni u napadu nismo bili pravi. Početkom drugog dijela, kad je naš vratar Mandić stao na gol, vezao je nekoliko odličnih obrana, što je našem napadu dalo samopouzdanje. Sve nam je krenulo nabolje, bilo je samo pitanje trenutka kad ćemo slomiti Dance. Nekih sedam, osam minuta prije kraja, imali smo otvoreni put prema pobjedi. Svaka čast svim navijačima koji su nas bodrili, očekujem ih u još većem broju u polufinalu. Večeras slijedi Njemačka, imat ćemo video analizu njihove igre, pripremiti se što bolje i tražiti put prema novoj pobjedi.

U našoj skupini Njemačka je bila bolja od Portugala 34-30, tako da Hrvatska prije večerašnje (20.30 sati) utakmice sa Njemačkom ima 4 boda, Njemačka 3, Danska 1, Portugal 0 bodova. Naši mladići , ovisno o tome budu li prvi ili drugi u skupini, za protivnike u polufinalu mogu dobiti Sloveniju, Švedsku ili Španjolsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...