Mlađi kadeti VK Zadar 1952 brončani na Prvenstvu Hrvatske, Radetić: “Igrači su junaci, u pobjedama sebe stavljam na zadnje mjesto”

Još jedan sjajan uspjeh zadarskog vaterpola! Mlađi kadeti VK Zadar 1952 ( uzrast 2008. god. i mlađi) osvojili su brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske održanom na bazenu Svetice u Zagrebu, nakon što su u susretu za treće mjesto bili bolji od splitskog Jadrana sa 9-7 (2-4,2-2,2-1.3-0).

Kod Zadrana prvo ime je bio Juraj Barani sa četiri pogotka, a u redovima Splićana najučinkovitiji je bio Mihael Mladineo sa postignuta 3 gola. Nakon zlatne medalje kadeta od prije mjesec dana, ovo je još jedan ogroman uspjeh VK Zadar 1952. Slaže se s tim i trener kluba Ivo Radetić.

– Ako smo s kadetima priželjkivali da uzmemo zlato, ovdje smo se nadali ući među četiri momčadi. Danas smo u jednom trenutku utakmice bili toliko daleko od medalje, ali ponovno se pokazalo da je u sportu sve moguće. Dečki su bili uporni, pokazali ogromnu želju i vjerovali su da mogu. Ne zaboravimo da smo na poluvremenu zaostajali dva gola. Kruna je ovo upornog rada svih ovih momaka, mukotrpno smo se pripremali cijelu zimu. Toliko smo vremena zajedno proveli na bazenu, sve nam se sada vratilo, isplatio se težak rad , na kraju smo uzeli tu broncu, presretan je Radetić.

Zadarski trud prepoznao je i Hrvatski vaterpolski savez.

– Na početku turnira HVS je objavio jedan tekst nakon naše pobjede nad Primorjem, kako se primjećuje da se u Zadru definitivno radi dobro s mlađim uzrastima, mislim da je ovaj uspjeh to i pokazao. Nadam se da će ovaj vrijedan rezultat pomoći našem klubu da napokon uspije zadržati svoje seniore, kaže Ivo.

Rad u VK Zadar 1952 nikada nije bio na tako velikoj razini.

-Potencijal postoji, radi se kvalitetno, a sad koliko ćemo nekima uspjeti otvoriti oči i uši da nam pomognu, pri tom mislim financijski, to je isključivo na njima, objašnjava uspješni zadarski stručnjak.

Trener mladih Zadrana pokazao je i skromnost.

-U porazu ću uvijek biti prvi, a kad se pobjeđuje stavit ću sebe na zadnje mjesto. Moji momci su najzaslužniji, oni su junaci. Moram reći da smo uspostavili kvalitetnu suradnju sa VK Biograd, pojačali smo se i sa nekoliko njihovih igrača, i stvorili odličnu kemiju unutar momčadi, naglašava Ivo Radetić.

Slavlja nakon uspjeha kluba uvijek su bila na bazenu Kolovare.

– Sigurno ćemo to proslaviti na  našem bazenu, to je običaj roditelja igrača. Točno vrijeme ne znam, ali spontano ćemo nešto organizirati. Za Zadar krećemo oko 14 sati, stižemo najprije ispred bazena ŠC Višnjik, pa tko nas misli pozdraviti, neka najprije dođe tamo, završio je trener mlađih kadeta VK Zadar 1952, Ivo Radetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...