Mladić i djevojka počinili 29 kaznenih djela, pljačkali i provaljivali u brodove, kuće, kafiće, frizerske salone, mesnice, pekare…

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar  proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom i 24-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv imovine.

Sumnjiči ih se da su 2020. godine, krajem siječnja na predjelu Borika provalili u obiteljsku kuću odakle su otuđili bakrene cijevi, te krajem veljače na predjelu Voštarnice provalili u pekaru i frizerski salon, odakle su otuđili novac.
27-godišnjaka se nadalje sumnjiči da je iste godine, u siječnju, u dva navrata sa gradilišta trgovačkog društva u Ulici Put Murvice, otuđio oko 670 m raznog električnog kabela, ukupne vrijednosti oko 60 tisuća kuna.

Također, oboje ih se sumnjiči da su 2019. godine, u studenom, na gradskom predjelu Voštarnica, provalili u frizerski salon odakle su otuđili novac, kao i da su u prosincu, iste godine pokušali provaliti u mesnicu na predjelu Voštarnice i u trgovinu trgovačkog društva na predjelu Borika, kojom prilikom su oštećenima vlasnicima pričinili materijalnu štetu, te se s mjesta događaja udaljili  ništa ne otuđivši, dok se 27-godišnjak sumnjiči da je u srpnju u dva navrata provalio u ograđeni prostor trgovačkog društva na području Gaženice odakle je otuđio lanac i električni kabel kao i da je u prosincu u uvali Bregdetti provalio u brod 60-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio konzerve hrane.

Nadalje, 27-godišnjaka se sumnjiči da je od 2012. godine do 2019. godine, na području Zadra, počinio još 15 teških krađa od kojih 3 u pokušaju te 3 krađe. Istraživanjem je utvrđeno da je provalio u 16 brodova na vezu, dva ugostiteljska objekta, obiteljsku kuću i ograđeni prostor trgovačkog društva, a  iz kojih je uglavnom otuđio novac, razni ribolovni pribor, brodsku opremu, alat te aluminijske ploče i električni kabel.

Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 130 tisuća kuna, a oštećene su tvrtke sa sjedištem Zadru, kao i hrvatski državljani, vlasnici brodova te frizerskih, ugostiteljskih i drugih obrta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, podnosi se kaznena prijava protiv 27-godišnjaka, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih 29 kaznenih djela protiv imovine, te protiv 24-godišnjakinja zbog sumnje da je počinila 6 kaznenih djela protiv imovine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...