Na današnji dan u Zadru je preminula jedna od najkarizmatičnijih pjevačica bivše države, Đurđica Barlović

Mnogi glazbenici i glazbeni znalci složni su u jednom – neprežaljena Đurđica imala je savršen glas i velike interpretativne vještine.

Svojedobno je njezin kolega, pokojni skladatelj Rajko Dujmić rekao da su po njoj pisane pjesme te da je bez problema otpjevati sve pa i bas linije.

Sve se naglo zaustavilo kada je na ljetovanju s obitelji u 42. godini života doživjela infarkt. Sve se dogodilo u Zadru. Preminula je 26. kolovoza 1992. godine u 18 sati, na Internom odjelu zadarske bolnice.

Pjesme koje su ostale iza Đurđice Barlović i danas vole generacije. Svaki nježni stih koji je potpisao Momčilo Popadić u njezinoj je interpretaciji postajao još suptilniji. U glazbi je uživala kao djevojčica, a kasnije je nastupala s bendom ‘VIS Batali’, a onda stigla u Nove fosile.

S njima je ’77. godine osvojila publiku na Splitskom festivalu, u rodnom gradu pjevala je ‘Diridondu’, a uslijedili su brojni hitovi i uspješni albumi. Godine 1983. je krenula u solističke vode, a onda je zbog djece usporila karijeru. Snimila je u četiri albuma no nažalost ne toliko uspješna kao s Novim fosilima. Kobne 1992. godine imala je spreman peti album. Otišla je ljetovati s djecom na Pag, a tijekom ljetovanja dogodio joj se fatalni infarkt. Preminula je u Internoj bolnici u Zadru pa je album ‘Nedovršena priča’ s hitovima, koje je pjevala s Novim fosilima i samostalno, objavljen posthumno.
Bila bi ponosna da može vidjeti svoje sinove – Bornu i Hrvoja, koji danas vode uspješnu stomatološku ordinaciju i čuvaju sjećanje na voljenu majku, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...