Nekić na Europskom prvenstvu osvojio najmanje broncu, Marketin: “Toliko je izudarao Makedonca da ovaj to više nije mogao podnositi”

Sjajna vijest za zadarski boks! Ivan Nekić, 14- godišnji član BK Ares iz Zadra osvojio je najmanje brončanu medalju na Prvenstvu Europe za kadete u Sarajevu u dvorani Lukovica (mladić rođeni 2007. i 2008. god.). Ivan je u četvrtfinalu u kategoriji do 63 kg, prekidom u sredini prve runde, nakon dva brojanja suca, tehničkim nokautom svladao Makedonca Altina Osmanija, te će u četvrtak 19.kolovoza u polufinalu za protivnika imati Rusa Akhmada Aidamirova.

Trener mladog Nekića, Nikola Marketin, također iz BK Aresa, bio je presretan.

-Naš Nekić je toliko izudarao Makedonca da ovaj to više nije mogao podnositi. Mislim da je ovo prva medalja za Zadar što se tiče europske medalje za kadete. Ovo je nagrada za naš trud u klubu, svih boksača, njihovih roditelja, nas trenera. Obzirom na uvjete u kojima treniramo, na poligonu na otvorenom na Višnjiku, bez ringa, bez vreća, bez ičega, u takvim uvjetima uzeti medalju je stvarno čudo. U polufinalu protiv Rusa, ako Nekić bude pravi, tad je sve moguće. Aidamirov je odličan tehničar, ali Nekić je sve bolji i bolji, diže formu, jedino što mu nedostaje je iskustvo. Ruski boksač ima 80 do 90 mečeva, Nekić nekih dvanaest, nećemo mu stvarati imperativ i pritisak da mora pobijediti. Već sad je napravio ogroman uspjeh, idemo smireno, opušteno, pa sto bude, zadovoljan je trener Nikola Marketin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...