Ogorčene blagajnice: “Prestanite lagati! Nije istina da radimo za 5 ili 7 tisuća, radimo za 3 ili 4 tisuće kuna!”

Nakon što je portal Danica objavio kolike su prosječne plaće u 12 trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, s naglaskom kako su kod stranih vlasnika plaće veće, javile su se ogorčene blaganice, sadašnje ili bivše zaposlenice, koje uvelike demantiraju ove lijepe napise.

Naime, kako je pisao ovaj portal, prosječna plaća u, primjerice, u Kauflandu 7.300 kuna, u Sparu je 6.000 kuna, Tommyu 5.850 kuna, Plodinama 5.600 kuna i tako dalje sve do primjerice Studenca koji ima prosječnu plaću od 5.450 kuna ili recimo u Tisak plusu gdje je plaća 4.600 kuna.

Kako to možete pisati? Donedavno sam radila u Sparu, plaća mi je bila 3.600 kuna, žali se Sparova blagajnica iz središnje Hrvatske.

Zaposlenica Spara na sjeveru zemlje tvrdi kako je njezina bruto plaća 4.600 kuna, što bi bilo otprilike 3.600 do 3.700 kuna. “I to za rad vikendom i praznicima”, upozorava.

Prema podacima Financijske agencije, prosječna neto plaća svih zaposlenih u riječkom lancu Plodine iznosi oko 5.600 kuna. No, taj podatak, žali se jedna djelatnica, iskrivljuje stvarnu sliku primanja.

Moja plaća iznosi 4.000 kuna i to je jedina istina, upozorava blagajnica Plodina iz jednog slavonskog mjesta.

Uvjerljivo najnižu prosječnu neto plaću imaju zaposleni u Konzumu, oko 4.580 kuna. Blagajnica koja radi u najvećem trgovačkom lancu u Hrvatskoj kaže kako prima oko 200 kuna manje od toga, također za rad vikendom i blagdanima.

Jedna blagajnica iz Kauflanda, također na sjeveru zemlje, tvrdi pak kako ona mjesečno zarađuje oko 4.600 kuna. Prosječna neto plaća u tom lancu je prošle godine bila oko 7.300 kuna.

Radim u Tisku i plaća mi je zadnjih 14 mjeseci 4.000 kuna Čak ni sada, kad je sezona (radim na moru), plaća nije povećana! Prije je u sezoni znala doći i do 7.000 kuna, a sad se samo izvlače na koronu, javila se i zaposlenica Fortenovina Tisak plusa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...