Plantaža u Islamu Grčkom; Dvojac je isplanirao sadnju i prodaju marihuane, umiješana je i treća osoba

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. kolovoza 2021. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

“Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičeni 56-godišnjak, zajedno sa prvoosumnjičenim 58-godišnjim hrvatskim državljaninom, od početka siječnja 2021. do 18. kolovoza 2021. u Islamu Grčkom; na dijelu čestice zemlje na kojoj je tvrtka prvoosumnjičenika prijavila dopuštenu sadnju industrijske konoplje; sukladno prethodnom međusobnom dogovoru sa prvoosumnjičenikom, kao i s još jednom, za sada, neutvrđenom osobom; u cilju da se nepripadno materijalno okoriste proizvodnjom i daljnjom prodajom droge na ilegalnom tržištu te protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; povezao prvoosumnjičenika s tom trećom, za sada, neutvrđenom osobom. Osnovano se sumnja da su zajednički stvorili plan kako će na dijelu toga polja površine od 21 000 kvadratnih metara, zasaditi i uzgojiti konoplju tipa droge marihuana. Osnovano se sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik posadili najmanje 7728 sjemenki konoplje tipa marihuane na dijelu zemljišta te su vodili brigu o rastu i uzgoju posađenih biljaka konoplje tipa marihuane čije lišće i cvjetni vrhovi sadrže više od 0,3 posto Tetrahidrokanabiola (THC-a), a te su biljke narasle do visine u prosjeku od oko 163 cm i sadrže 8.860,15 kilograma droge marihuana, koja vrsta se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv drugoosumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a). Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Dodajemo i da je 25. kolovoza 2021. protiv prvoosumnjičenog 58-godišnjeg hrvatskog državljanina, na prijedlog državnog odvjetništva, sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, izvijestili su iz Državnog odvjetništva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...