Počinje proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u Zadru večeras vatromet

Na današnji dan prije 26 godina u pet sati ujutro počela je vojno redarstvena akcija Oluja koja je omogućila završetak Domovinskog rata. U samo 84 sata branitelji su oslobodili 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO „Oluja”, u srijedu, 4. kolovoza 2021. godine s početkom u 8,30 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru.

U četvrtak, 5. kolovoza 2021. godine u 11 sati u katedrali Svete Stošije služit će se sveta misa za Domovinu i hrvatske branitelje, a u 10 sati s Branimirove obale u Zadru kreće tradicionalni moto-defile Zadar-Knin „Od Branimira do Zvonimira” koji se realizira u suradnji s motociklističkim klubom „Beštije” iz Zadra.

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, već tradicionalno, Grad Zadar organizira vatromet u ponoć, s 4. na 5. kolovoza 2021. s gata Obale kralja Petra Krešimira IV. Također, u četvrtak 5. kolovoza 2021. u 8 i 30 sati promenadni koncert s budnicom održat će Gradska glazba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...