Poznati su finalisti ovogodišnje Zadarske ljetne košarkaške lige; “Bit će na nož. Tko bude donosio pametnije odluke, taj će i osvojiti ovaj turnir”

Poznati su finalisti ovogodišnje Zadarske ljetne košarkaške lige. Na vanjskom terenu ŠC Višnjik u utakmici za prvo mjesto borit će se Smiljevac i Kampo Kaštelo. Smiljevac je u polufinalu pobijedio lanjske finaliste Talvi putovanja Jadera rezultatom 76-65, dok je Kampo Kaštelo bio bolji od Voštarnice sa 90-87, a utakmicu je odlučio Lovre Višić, tricom u posljednjim sekundama produžetka.

Igrač Smiljevca Toni Vidaić bio je presretan plasmanom u finale.

-Bili smo trideset minuta u egalu, u zadnjoj četvrtini smo pogodili nekoliko šuteva, podigli smo i razinu obrane, odvojili se, do kraja utakmice smo držali kontrolu i zasluženo slavili. Očekuje nas sad finale sa Kampom Kaštelom, tu nema favorita, ako zaustavimo Vitu Barbarošu i Ivana Bašića imamo otvoren put prema pobjedi.

Igrač Kampo Kaštela Mario Pešut osvrnuo se na infarktno polufinale sa Voštarnicom, ujedno najavivši finalni ogled.

-Ludo polufinale pred krcatim tribinama, imali smo puno sreće, Voštarnica je imala dva razlike i dva bacanja, niti četiri sekunde prije kraja, ni sam ne znam kako smo uspjeli preokrenuti, pogodili smo završni šut u produžetku, momci su plakali od sreće. Finale sa Smiljevcom bit će na nož, neizvjesno, tko bude imao više mirnoće i koncentracije, tko bude donosio što pametnije odluke, taj će i osvojiti ovaj turnir. Posebnu pozornost obratit ćemo na njihov  napadački skok i brze kontre.

Finale je na rasporedu sutra od 22 sata, dok utakmica za treće mjesto počinje u 20 sati, a kako doznajemo pored pehara i medalja, pobjednik Ljetne lige naslov će proslaviti u jednom zadarskom restoranu. Dodajmo ovomu kako će se večeras u 20.30 sati odigrati revijalna utakmica između mladića rođenih 2006. godine i mlađih, te natjecanje u tricama za sve dobne kategorije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...