Presađivanje jedne fafarikule košta više od 50 tisuća kuna, Enio: “Di spavaju, u hotelu? Ne možete se razbacivati novcem građana”

Pitanje Mate Lukića, HSP-ovog vijećnika tijekom Aktualnog sata Gradskog vijeća o tome koliko je koštalo premještanje stabala iz Tuđmanove, pokrenulo je pravu lavinu reakcija nakon što je pročelnik za graditeljstvo, Darko Kasap, otkrio o kojim se iznosima radi.

-Točan trošak presađivanja svakog od 12 stabala, koja su se nalazila u Tuđmanovoj ulici, imat ćemo po završetku postupka. Stabla su različite veličine i širine krošnji pa onda i samog korijenja. Sukladno tome, mora se pripremiti veličina rupe u rasadniku Cerodol. Procijenjena vrijednost je preko 50 tisuća kuna po svakom stablu, rekao je Kasap.

-Tko to naplaćuje 50.000 kuna za izvaditi jednu fafarikulu? Pa za te novce se može izvaditi 300 godina stara maslina iz Luna. Znate li koliko je 50.000 kuna? I di te fafarikule spavaju, u hotelu? Ne možete se razbacivati novcem građana Zadra, rekao je Enio Meštrović koji je danas prvi put postavljao pitanja na Aktualnom satu.

Kasap mu je odgovorio kako fafarikule nije lako presaditi i objasnio da je riječ o 50.000 kuna za trošak presađivanja i brige o presađenom stablu, dok je vađenje, dizanje i sadnja između 7 i 10.000 kuna. Također je obećao dostaviti detaljne troškove vijećnicima.

Pročelnik Ante Ćurković je dodao kako se radi o posebnoj metodi za vađenje stabala te je Grad to obavio u okviru svojih financijskih mogućnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...