Radovi u Dragama gotovi do Uskrsa?; Kurtov: “Na rivi ćemo otvoriti ugostiteljske objekte, dućane i suvenirnice, a luka će imati 100-tinjak vezova”

Turistička sezona nakratko je prekinula radove na luci za javni promet u mjestu Drage, ali do danas učinjeno već je dalo potpuno novu vizuru rubnom primorskom mjestu naše županije.

Milivoj Kurtov, načelnik Općine Pakoštane kaže da će Drage napokon dobiti rivu i dovoljan broj vezova za lokalno stanovništvo, čime će postati reprezentativno dalmatinsko mjesto.

Krećemo s radovima čim ode većina gostiju. Hoće li to biti 15. rujna ili 1. listopada, ovisit će o turističkoj slici. Luka otvorena za javni promet donijet će nam stotinjak vezova za lokalno stanovništvo, rivu za putnički i teretni promet, što će olakšati posao onima koji je bave uzgojem ribe i sličnim gospodarskim aktivnostima. Kao pravo dalmatinsko mjesto Drage će imati rivu koju ćemo obogatiti sadržajima. Otvorit ćemo ugostiteljske objekte, trgovine, suvenirnice. Planiramo podizanje barem 20 objekata na rivi. Radovi bi trebali biti gotovi do Uskrsa iduće godine. Bit će to jedna potpuno nova slika mjesta, kaže Kurtov.

A mjesto Drage u Općini Pakoštane ubrzo bi trebalo postati novo nautičko odredište u Zadarskoj županiji. Koncem svibnja potpisan je Ugovor o koncesiji za luku nautičkog turizma s budućim koncesionarima iz Karlovca.

Riječ je o luci vrijednoj gotovo 63 milijuna kuna, a marina koja će imati više od 190 vezova trebala bi biti dovršena kroz dvije godine.

Vjerujemo kako će radovi započeti paralelno s onima na luci otvorenoj za javni promet, oko 1. listopada, kaže Kurtov koji drži da će upravo ova investicija značajno utjecati na produljenje sezone u destinaciji poznatoj po obiteljskom i kamperskom turizmu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...