Razgovor s velikanom Stojkom: “Zadar je mogao igrati Europu, a klubu treba dati 3 milijuna iz proračuna!”

Kakvo je stanje u hrvatskoj košarci, nakon neuspjeha u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre, razgovarali smo s predsjednikom HKS-a Stojkom Vrankovićem, koji je se najprije dotaknuo KK Zadra, svog nekadašnjeg kuba.

S obzirom na ovu situaciju s Covid-om, mišljenja sam da je to poremetilo i usporilo kompletan sport u Hrvatskoj, ne samo košarku. Siguran sam da će financijski trebati pružiti ruku pomoći svim sportovima, teška je i neizvjesna situacija. Novaca nema, sponzora još i manje, iskreno se nadam da će i u HKS stići neka novčana sredstva, koja bi proslijedili klubovima, tako da olakšamo njihov rad, veli Stojko.

Svakako sam za pomoć KK Zadru na bilo koji način , Grad Zadar bi im trebao pomoći s uplatom tih 3 milijuna kuna iz proračuna, jasan je Vranković.

Zadar je mogao igrati i Europu, drniški orao imam svoj stav o tomu.

KK Zadar je imao ponudu od HKS-a da igra FIBA-inu Ligu prvaka , bili bi im sredili i direktnu pozivnicu za Champions League, oni su se odlučili za ABA ligu. Tako da se ne slažem da Prvenstvo Hrvatske ne nosi ništa, i da se ne može preko našeg prvenstva u Europu, tvrdi predsjednik HKS-a.

Zadar već odavno nije izbacio nekog vrhunskog igrača iz svog omladinskog pogona.

Nije to baš ni jednostavno, ali treba raditi i odgajati mlade igrače. U klubu ima nadarenih mladića, mislim da nedostaje malo više rada i truda, ne samo kod trenera , nego i kod tih mladih košarkaša. Ako netko želi uspjeti i napredovati kao igrač, mora trenirati i igrati s voljom, jer vrhunski sport je vrlo zahtjevan, kritičan je nekadašnji centar Zadra.

Neodlazak reprezentacije na Olimpijadu je neuspjeh, to stoji. Ali nas sad očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u studenom, na Europsko iduće godine smo se već plasirali, tako da idemo dalje, završio je Stojko Vranković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...