Smijenjeni šef zadarske krim-policije odbio alkotest i vrijeđao kolege, priveden je

Prije tri dana s dužnosti voditelja Službe kriminalističke policije smijenjen je Bore Mršić jer je u Bibinjama skrivio prometnu nesreću vozeći pod utjecajem alkohola. Jučer je priveden jer je krivudao po cesti, odbio alkotest i vrijeđao kolege.

Načelnik Policijske uprave zadarske je nakon obavljenog razgovora s predmetnim rukovoditeljem podnio prijedlog za premještaj na radno mjesto niže složenosti, izvijestila je tada glasnogovornica policije Ivana Grbin.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koju je Mršić prošle srijede ujutro skrivio u Bibinjama lakše je ozlijeđena mlada vozačica, a Mršiću je u 7 sati ujutro izmjereno 1.3 promila u krvi.

Osim disciplinske odgovornosti, zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom Mršić će biti i prekršajno sankcioniran, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Odbio alkotest i vrijeđao kolegu

Zadarska policija izvijestila je danas o policijskom službeniku koji je odbio alkotest i vrijeđao kolege. Kako se neslužbeno doznaje, radi se upravo o Mršiću, javlja Index.

Evo što je policija priopćila:

“Priveden je, odbio je alkotest

Dana 31. srpnja 2021. godine oko 5 sati na području gradskog predjela Gaženica u Zadru, policijski službenici su u prometu zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom vožnje nije kretao obilježenom prometnom trakom, a s kojim automobilom je upravljao 49-godišnji policijski službenik Policijske uprave zadarske izvan službe.

Tom prilikom, 49-godišnji policijski službenik je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, a zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

Vrijeđao kolege

Također, nešto ranije iste noći, navedeni policijski službenik je na javnom mjestu vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji je izvršavao policijske poslove.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja,  uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odbijanje testiranja na alkohol i nepropisno kretanje kolnikom, te prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, omalovažavanje policijskih službenika, 49-godišnji policijski službenik prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Udaljen je iz službe

Ujedno, Rješenjem načelnika Policijske uprave zadarske, policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...