Stigle sve dozvole za Centar za gospodarenje otpadom, djelatnici tvrtke Eko sele u Biljane Donje

Temeljem odluke Dina Perovića, direktora TD Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije od 24. lipnja 2021. godine, djelatnici ove tvrtke od 1. rujna 2021. godine sele na gradilište Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, obavještavaju javnost iz tvrtke Eko.

Kako upravna zgrada još nije dovršena, a njezina izgradnja planirana je do kraja ove godine, djelatnici će do tada biti smješteni u kontejnerske module koji se ovih dana postavljaju na lokaciji u Biljanima Donjim.

Projekt izgradnje CGO-a Biljane Donje vrijedan je 486 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega 76 posto sufinancira EU iz Kohezijskog fonda, 14 posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok preostalih 10 posto vrijednosti projekta sufinanciraju suvlasnici tvrtke Eko, a to su Grad Zadar, Grad Benkovac i Zadarska županija.

Ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji CGO-a potpisan je u travnju 2019., a predviđeni rok dovršetka radova je prosinac 2022. godine.

Radovi na gradilištu odvijaju se svakodnevno punim intenzitetom, a sve građevinske dozvole, ukupno njih 13, su ishođene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...