Treća uzastopna pobjeda hrvatskih odbojkašica na Višnjiku; Bez problema svladale ekipu Slovačke s 3:0

Treća pobjeda Hrvatske u nizu u zadarskoj skupini C EuroVolley 2021., pobjeda kojom je osiguran ulazak u drugi krug natjecanja i osmina finala. Nakon Švicarske i Bjelorusije u trećem je susretu stradala i Slovačka. Kao i u prethodnim susretima Hrvatice nisu suparnicama puno ponudile niti u jednom meču dobivši svaki sa 3:0. Ovoga puta bilo je 25:21, 25:14 i 25:13.

Ono što je svakako bilo najvažnije u ovom meču je prvi set u koji kao da su reprezentativke Hrvatske ušle nedovoljno zagrijane ili ih možda protivnice nisu dovoljno motivirale. Nekako su mlako krenule od starta, s lošom obranom, prepustivši inicijativu Slovakinjama. Izbornik Hrvatske Daniele Santarelli stoga je bio prisiljen pozvati dva time outa, kod 16:12 i 18:12 za Slovačku.

Tek nakon druge minute odmora proradila je njegova ekipa, tada je i umjesto Matee Ikić na poziciji primačice-pucačice ušla Lucija Mlinar i ostala do kraja susreta u terenu.

“Ovo je treća utakmica u skupini i bodovno smo napravili rezultatski naš cilj. Da otvorimo turnir i da pobijedimo prve tri ekipe. Vjerujem da su Mađarska i Italija dvije ekipe koje su ispred nas jače od ovih ekipa do sada. Zadovoljna sam iako imamo još prostora za napredak. Ono najbitnije je da skupljamo bodove te idemo u nove pobjede.” – izjavila je nakon utakmice Lucija Mlinar.

U nastavku se igra Slovačke raspala, a Hrvatice su rasle iz poena u poen pa je drugi set završio s uvjerljivih 25:14, a treći s 25:13, za 77 minuta čiste igre. Zanimljiv je bio raspored statističkih brojki na kraju. Čak četiri Hrvatice napravile su 11 poena; Butigan, Mlinar, Fabris i Miloš, a izrazita je bila i snaga Hrvatske u bloku, 12 poena prema 5 Slovačke te napadu (43 Hrvatska, 29 Slovačka).

“Današnja utakmica bila je nešto teža nego prijašnje utakmice. Slovačka je dosta dobro povela prvi set što nam je učinilo malu paniku te smo bile prisiljene krenuti u spašavanje prvog seta. Mislim da smo se jako dobro snašle kao ekipa te smo našle svoj put natrag da pobijedimo prvi set. Sljedeća dva seta je bilo slično te smo se uvijek vraćale i zasluženo pobijedile.”– zaključila je nakon susreta Karla Klarić.

U skupini C Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Mađarske u utorak, 24. kolovoza u 17 sati te Italije 25. kolovoz u 21 sat. Sve utakmice u izravnim su prijenosima na ArenaSport kanalima.

“Utakmicu smo počeli jako loše. Jako smo dobro proučili ekipu Slovačke. Naše igračice bile su spremne za današnji meč, no u igru smo ušli jako loše, pogotovo u obrani. Nakon izmjene, kada je ušla Lucija Mlinar, koja je danas igrala jako dobro, u ekipi su se stvari počele mijenjati na bolje. Nakon prvog seta naša igra se poboljšala i postala jednostavnija. Tada smo počeli igrati našu pravu igru te nam se i obrana poboljšala. Mišljenja sam da smo danas odigrali jedan jako dobar meč. Sretan sam reakcijom naše ekipe jer nije se lako oporaviti kada nam igra nije najbolja. Ovo nije prvi put da naše igračice pokažu da mogu dati najbolje od sebe. Sretan sam zbog današnje pobjede, ali i ukupne treće pobjede zaredom na ovome natjecanju. To definitivno doprinosi dobroj energiji u našoj ekipi” – izjavio je nakon utakmice Daniele Santarelli, izbornik ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Za Hrvatsku na EuroVolley 2021 igraju Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić. Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greco te pomoćna trenerica Mirela Delić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...