Trojica boksača iz zadarskog BK Aresa na pripremama s reprezentacijom za nastup na Europskom prvenstvu

Hrvatska boksačka kadetska reprezentacija (rođeni 2007. i 2008. godine) koja se priprema za skorašnje Europsko prvenstvo u Sarajevu od 10. do 21. kolovoza 2021. (EUBC Schoolboys & Schoolgirls European Boxing Championships), otputovala je na mini-pripreme od 29. srpnja do 1. kolovoza u Mrkoplju.

Izbornik Nikola Marketin (BK Ares)  s trenerima Vedranom Bajlom (BK Ares) i Morisom Tankovicem (BK Arena Pula) poveo je u Gorski kotar 14 mladih boksača od kojih cak trojica iz BK Ares, Zadar koji će braniti hrvatske boje na Europskom prvenstvu u Sarajevu, praktički u svim kategorijama:

Kategorija do 40 kg: Dominik Raguž (Brod)

do 42 kg: David Kuhar (David Koprivnica)

do 44 kg: Dino Selak (Senj)

do 46 kg: Lucas Mirković (Arena Pula)

do 48 kg: Mateo Bobaš (King Rijeka)

do 50 kg: Niko Dražina (Ares Zadar)

do 52 kg: Andrejas Baričević (Ares Zadar)

do 54 kg: Matija Berend (Ronin Križevci)

do 57 kg: Duje Kutleša (Rijeka)

do 60 kg: Bernard Grgić (Nokaut, Zagrev)

do 63 kg: Ivan Nekić (Ares, Zadar)

do 66 kg: Niko Goreta (Grom Split)

do 70 kg: Ivano Jakšić (Team Predator Rijeka)

do 80 kg: Andrija Dominković (Nokaut,Zagreb)

Talentiranim dečkima koji su svoje mjesto u reprezentaciji zaslužili rezultatima na Prvenstvu Hrvatske i kroz mečeve u Hrvatskoj boksačkoj ligi/mladi, te naravno predanim radom u klubovima, unatoč svim teškoćama s treninzima mlađih dobnih skupina u pandemijsko vrijeme, nastup na Europskom prvenstvu u Sarajevu bit će zapravo prvi izlazak na veliku međunarodnu scenu.

Želimo da se dečki bolje međusobno upoznaju i da u Sarajevu nastupamo kao pravi team koji krasi zajedništvo. Mladi boksači trebaju steći osjećaj pripadnosti reprezentaciji, a to se najbolje radi na zajedničkim pripremama. Radit ćemo u Mrkoplju do nedjelje popodne treninge na otvorenom i sparinge u dvorani, a moramo ih i mentalno pripremiti za nastup na EP-u, bolje reći, opustiti ih i skinuti im pritisak koji oni sami stavljaju pred sebe, kaže trener Nikola Marketin.

Pripreme će nam poslužiti da procijenimo svakog boksača koliko je spreman i što napraviti dalje da bude što pripremljeniji za EP te poboljšavati prednost boksača odnosno specijalku i prilagođavati ju potencijalnim protivnicima. Fokusiramo se izrazito na taktičke trening-sparinge. Mi smo trenutno na prelazu iz prve u drugu fazu, dakle održavamo sportsku formu visokim tempom sparinga. Razgovaramo s boksačima prije i nakon priprema o njihovim očekivanjima i problemima kako bi smanjili njihovu visoku pobuđenost koja je česta kod mladih sportaša kako bi ih što bolje pripremili mentalno. Takoder ih analiziramo i pratimo pomoću raznih parametara, kazuje trener reprezentacije Vedran Bajlo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...