Ukidanje prireza? Meštrović: “Reka sam ne može”, Radeta: “Hoće li Enio biti za vraćanje novaca građanima ili uz HDZ, vidjet ćemo”

Marko Vučetić, nedavno izabrani predsjednik Gradskog vijeća i SDP-ov Daniel Radeta najavili su ukidanje prireza.

Ovo je pitanje naišlo na neodobravanje. Usprotivio mu se Manolo J. Birkić, voditelj zadarskog regionalnog ureda Udruge Glas poduzetnika, ali i Enio Meštrović.

Kazuje kako o ukidanju prireza nisu razgovarali, stoga ne može na njihove ljude unaprijed računati kao na sastavni dio većine.

“G. Radeta je jedini koji nije htio podržati Konje za predsjednika Vijeća grada Zadra. Tako bi nas doveo na glas da smo nove Renate Peroš i preko nas dizao oružje, skupljao političke bodove. Jedini koji je ultimativno tražio uvjete. Nakon 31 godine jednoumlja i prilike da napokon nešto napravi za svoj grad, g. Radeta je sa svoja 3 vijećnika veći od svih. Danas se očituje da smo Mi većina i kao takav izlazi sa svojim stavovima. REKA SAN NE MOŽE. KONJI će do kraja biti svoji i Vaši, od naroda, napisao je Meštrović.

Radeta mu je u međuvremenu odgovorio:

“U svojoj objavi ne spominjem Konje, niti bilo koju drugu političku opciju unutar Gradskog vijeća kao “nečiju većinu”. Svaka odluka koja dođe na Dnevni red bit će raspravljena i imat će svoju većinu. Hoće li Eniov klub glasati za ukidanje prireza i biti dio većine koja je donijela ovu odluku i vratila novac građanima ili će zajedno s HDZ-om biti protiv ukidanja prireza preostaje za vidjeti.
Komentar Enia Meštrovića promatram s prijateljske razine i uopće me ne zanimaju odnosi unutar drugih klubova. Jedino što me zabavlja su frakcije i klanovske borbe unutar HDZ-a. Sve ostalo u njegovoj objavi nije potrebno dodatno elaborirati s obzirom na to da danas one predstavljaju povijesne činjenice, a sve sam sigurniji kako se naš izbor na prvoj i konstituirajućoj sjednici pokazao kao dobra odluka”.

U međuvremenu, Meštrović je objasnio kako je za opciju postupnog smanjivanja prireza radi održivosti proračuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...