Vaterpolisti zadarskog VK Zadar 1952 novi su prvaci Hrvatske; Radetić: “ Večeras ćemo svi zajedno ovaj uspjeh proslaviti na bazenu Kolovare!”

Veliki uspjeh zadarskog vaterpola – kadeti VK Zadar 1952 novi su prvaci Hrvatske!

Igrači Ive Radetića u finalu su u borbi za zlatnu medalju na bazenu Poljud u Splitu pobijedili favorizirani Jug Adriatic osiguranje s 15-8 (1-1, 6-3, 4-2, 4-2), ostvarivši tako šestu pobjedu u nizu na ovom turniru.

Šest pogodaka dao je Bartol Košta, četiri Ante Danđivić, po dva Livio Antić i Karlo Ražov, te Zvonimir Milković koji je jednom napunio mrežu suparničkog gola.

Treće mjesto prvenstva pripalo je riječkom Primorju, koje je jutros sa 17-9 svladalo splitski POŠK.

Trener VK Zadar 1952 Ivo Radetić bio je presretan.

Sve što je Jug uspio napraviti je to što je poveo 3-1, brzo smo izjednačili i kontrolirali utakmicu do samog kraja. Povećavali smo razliku iz minute u minutu, bilo je pet, šest, sedam razlike u našu korist, savršeno odigrana utakmica, najbolja na turniru, bili smo bolji u svim segmentima igre. To su na kraju priznali i naši protivnici. Dečki su ušli na pravi način, koncentrirano, mirno, čvrsto, bili smo brži, od srca im čestitam. Druga je ovo titula ove generacije,  nakon što smo prošle godine uzeli naslov u katogoriji Nade. Večeras ćemo svi zajedno ovaj uspjeh proslaviti na bazenu Kolovare, a sutra je već novi radni dan, rekao nam je Radetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...