Veslački klub Jadran pokrenuo crowdfunding kampanju za kupnju novih čamaca: “Oprema je skupa. Nadamo se pozitivnom ishodu”

Veslanje je zadarska tradicija, a Veslački klub Jadran danas jedini ima tradiciju organiziranog veslačkog sporta u Zadru, koja seže u 1885. godinu. Osnovan je 20. rujna 1908. godine, te je najstarije djelatno sportsko društvo u Zadru i prvi osnovani hrvatski veslački klub na Jadranskom moru. Svoje korijene vuče iz veslačkog odjela Hrvatskog Sokola u Zadru, osnovanog 1885. godine. Vodstvo kluba kontinuirano radi na tome kako bi svojim članovima, koji redovno i marljivo treniraju, osigurali što bolje uvjete, ali natjecateljski čamci, vesla i druga nužna oprema su izuzetno skupi, te klub nije u mogućnosti osigurati vlastita sredstva za nabavu novih čamaca. Posljednji novi čamac kupljen je prije sedam godina , a u VK Jadran pokrenuli su tzv. crowdfunding kampanju, kojoj je cilj prikupljanje sredstava za kupnju dvaju novih veslačkih čamaca, tipa samac, u iznosu od oko 160 000 kuna.

O svemu tome, glavni trener u klubu Petar Milin kaže:

-U zadnje vrijeme imamo povećani broj veslačica, samim time imamo i manjak čamaca i djevojke veslaju u neprikladnim  brodovima, curama trebaju prilagođeni čamci za manju kilažu. Pokrenuli smo ovu kampanju, pošto je veslačka oprema jako skupa, i mi nemamo sredstava za kupovinu te opreme. Zamolili smo naše bivše veslače, kao i ostale građane, da se uključe u ovu kampanju pomoći našem klubu, kako bi zajednički skupili potrebna sredstva. Cjelokupni iznos za dva čamca, bez vesala, iznosi oko 160 tisuća kuna. Ova akcija traje do 15. listopada, tako da se nadamo pozitivnom ishodu- završio je Milin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...