Vučetić Milanoviću povodom dolaska na Vir: “Kapovića su podržavali Kalmeta i Bandić”

Uoči dolaska predsjednika Zorana Milanovića na Vir, Frane Vučetić, predsjednik udruge “Vir bez podjela”, općinski vijećnik i vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije obratio se mu se prije nekoliko dana priopćenjem koje vam prenosimo u cijelosti:

Poštovani Predsjedniče Republike,

Uoči Vašeg dolaska na otok Vir, najavljenog za 29. kolovoza 2021. kao posljedica upućenog poziva od strane aktualnih općinskih vlasti koje kao samoprozvani koordinator i posebni savjetnik načelnika općine Vir u javnosti predstavlja Kristijan Kapović, dužan sam upozoriti na sljedeće:

Kristijan Kapović kao dugogodišnji, konačno bivši, načelnik općine Vir je osoba koja je u javnom medijskom prostoru sinonim za lokalnog šerifa i političku korupciju.

Riječ je o osobi sa pravomoćnom osuđujućom presudom  za kazneno djelo kojem su za sada pravomoćno potvrđene dvije optužnice nadležnog državnog odvjetništva. Taj isti Kristijan Kapović je 2018. godine izvršio teroristički čin blokade Virskog mosta, za što do danas nije odgovarao na sudu.

Ovdje posebno molim za oprez jer postoji teoretska mogućnost ponovne blokade mosta, obzirom je Kapović sklon takvim idiotarijama. Svakako postavite svoje ljude s obje strane mosta kako bi bili sigurni da ćete se na vrijeme vratiti na kopno.

Kristijana Kapovića su dosada svojim dolascima na Vir podržavali Božidar Kalmeta i Milan Bandić. Bandić je, kako znamo, pokojni, pa pretpostavljam da Vi sada upotpunjavate upražnjeno mjesto na bini pred razdraganim pučanstvom.

Na kraju, ukoliko je moguće, molim da primite predstavnike naše udruge kako bismo Vam pružili vjerodostojne informacije o, tvrde neki, najuspješnijoj turističkoj destinaciji u Hrvatskoj.

U nadi da ćete još jednom razmotriti svoju odluku da dođete na Vir, srdačno Vas pozdravljam i želim puno uspjeha u daljnjem radu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...