Zadranin (53) prijetio bratu i njegovoj supruzi da će dignuti obiteljsku kuću u zrak

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 19. kolovoza 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 53-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom, opisano i kažnjivo po čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona, u vezi čl. 51. KZ-a.

Okrivljenom 53-godišnjaku se stavlja na teret da je 23. srpnja 2021. u Zadru, u dvorištu obiteljske kuće u kojoj živi zajedno s bratom i njegovom suprugom, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa, u cilju da ih ustraši, zaprijetio da će dignuti kuću u zrak. Tereti ga se da je potom 27. srpnja 2021. bratu ozbiljno zaprijetio da će ga usmrtiti što je ponovio najmanje pet puta, a te su prijetnje izazvale kod oštećenika strah i uznemirenost.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...