Žilavec: “Nećemo vratiti novac pretplatnicima, a bez 3 milijuna od Grada stavit ćemo ‘ključ u bravu’ i pozdraviti se s profi košarkom”

Nova sezona za košarkaše Zadra počinje 18. rujna utakmicom protiv Zaboka u HT Premijer ligi u dvorani Krešimir Ćosić. Što će biti s pretplatnicima kluba kojim prošle sezone nisu zbog pandemije koronavirusa nisu mogli biti na svim utakmicama, odgovor smo potražili kod Željka Žilavca direktora kluba.

Svi oni pretplatnici koji su imali prošlogodišnje godišnje ulaznice, a nisu zbog korone  i zabrane publike na sportskim događajima, bili na svim utakmicama kluba, njima ćemo dati popust od 50 posto na ovogodišnju  godišnju pretplatu ,naravno ako je kupe, i ako stožer i epidemiološka situacija bude to dozvoljavala. Moj savjet pretplatnicima je da nitko ne kupuje unaprijed godišnje ulaznice za novu sezonu, prije nego što vidimo koje su odluke stožera Civilne zaštite. Ako se ni ove godine ne bi moglo ulaziti  dvoranu, tu odluku o popustu od 50 posto prenijet ćemo na trenutak kad se to bude moglo. KK Zadar nije mogao utjecati na prošlu sezonu i dozvolu za ulazak gledatelja, pred novu sezonu, rekao bih, što Bog i stožer odluče tako će i biti, govori Žilavec.

Što će biti ako Grad Zadar ne uplati klubu 3 milijuna kuna iz proračuna, kako platiti igrače, pogotovo i Amerikance

Razgovaramo o svim mogućnostima, iskreno ne vjerujem da će doći do toga da ne dobijemo pomoć od Grada Zadra. Mislim da će prevladati razum i ljubav prema sportu. Trebamo svi skupa sjesti za stol i vidjeti što i kako dalje, ako je KK Zadar toliki uteg oko vrata određenim grupacijama, tada se trebamo pozdraviti s profesionalnom košarkom. Onda ćemo staviti ključ u bravu, okrenuti se omladinskom pogonu  i razvojnoj momčadi, samo što će te naše igrače koje ćemo mi razvijati tada netko drugi kupovati i brati vrhnje, zaključuje Žilavec.

Hoće li uistinu novac kojeg će klub zadržati od ubrane pretplate za zatvorenu dvoranu, upravo od onih najvjernijih navijača, pomoći da se pokrije dio troškova ovog megalomanskog pogona, ostaje za vidjeti. Iako sve najave, pa i izjave samog direktora, idu u smjeru tumačenja kako za klub i njegove pogone i nema baš svijetle budućnosti bez gradske milostinje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...