Zubčić o ‘poštedi’ Radoša: “Škrgatić ne odgovara na upite. Štite li se međusobno ravnatelji javnih ustanova?”

Na hitnom sastanku kojeg je sazvao sam župan Zadarske županije, Božidar Longin, ravnatelj đačkog doma, Stipica Radoš – nije smijenjen.

Krimen koji se stavlja na teret nije beznačajan. Umjesto na neki formalni, on je uplate turista koji su koristili prostrije doma za potrebe karantene, primao na svoj račun.

Jure Zubčić, vijećnik koji je prvi plasirao priču u javnost drži kako je HDZ-ov ravnatelj trebao biti promptno smijenjen.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Malo sam i sebi dosadan, ali moram biti jer ravnatelj mora biti smijenjen.

Pa hajdemo razmontirati i njegovo očitovanje pred Domskim odborom, a kojim je otvorio i neka nova pitanja.

Krenimo:

1. Ravnatelj tvrdi da mu nikad nije dostavljena odluka prema kojoj se određuje Srednjoškolski đački dom kao lokacija na kojoj će se izvršavati mjera izolacije za turiste pozitivne na Covid-19, a koji nemaju gdje izvršiti mjeru izolacije.

Time direktno proziva načelnika Stožera dožupana Vickovića. Očekujemo očitovanje dožupana o tome kad i kako je Stožer odlučio da đački dom bude “karantenski” smještaj? Gdje je ta odluka?

2. Ravnatelj također tvrdi da je bila loša koordinacija nadležnih službi za smještanje Covid-19 pozitivnih turista? Kojih službi? Stožera? Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije? Ako te službe ne rade kvalitetno potencijalno mogu ugroziti zdravlje građana te je ravnatelj to dužan objasniti?

3. E sad idemo na zanimljive detalje. U očitovanju ravnatelj Radoš tvrdi da je izdano 7 računa. Znači li to da je mjera izolacije na adresi đačkog doma određena za 7 stranih turista?

To je dosta zanimljivo jer ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Škrgatić već dva dana ne odgovara na upit o izrečenim mjerama izolacije na adresi đačkog doma. Taj podatak mora imati jer su o tome dužni obavijestiti i nadležnu policijsku postaju. Štite li se međusobno ravnatelji javnih ustanova?

Zašto ravnatelj Škrgatić skriva taj podatak?

4. Ako je Stipica Radoš imao oko 1600 eura na svom računu od uplate za karantenski smještaj, a naplaćena su tri računa, nameću se nova pitanja. Iznos od 1600 eura iznosi oko 11.800 kuna. Ako taj iznos podijelimo s 245 koliko iznosi jedan dan dolazimo do iznosa od 48,16. To bi bio okvirno broj dana koji je naplaćen na njegov privatan račun. Ako pak taj iznos podijelimo s 3, jer je toliko računa naplaćeno dolazimo do broja 16. Dakle, prema njegovim tvrdnjama ta tri Covid pozitivna turista su svaki bili po 16 dana u izolaciji. Problem je samo što izolacija ne traje 16 dana. Dakle, netko opet laže.

5. Najvažnije na kraju. Imamo priznanje ravnatelja da je novac primio na svoj račun i on je i dalje ravnatelj? Gdje mi to živimo?

Nevjerojatno je da netko javnu uslugu naplati na svoj račun i ne da ostavku na mjesto ravnatelja.

Ostavka! Odmah! Odustati od razmontiravanja njegovih laži neću. I neću odustati dok ne bude smijenjen.

Ostavka, jer sve drugo je gadljivo i mučno za gledati!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...