Aleksandar Vučić: “Milanović je prikriveni ustaša, izbor građana Hrvatske i time njihova slika i prilika”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak je rekao da ‘neće odgovarati na uvrede’ hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Također, rekao je da će taj problem ‘brzo riješiti’. Vučić je još jednom ponovio da Milanoviću smeta ‘činjenica da će Srbija preteći Hrvatsku’ u ekonomskom razvoju, i to će se, kako kaže, dogoditi uskoro.

Iznio je precizne brojeve, navodeći da će ‘Srbija ove godine prestići Hrvatsku po ukupnom iznosu BDP-a, i to za 300 do 600 milijuna eura razlike’.

“A nekada su imali 15 milijardi eura prednosti u odnosu na Srbiju”, rekao je.

“Nastavit ću ne odgovarati na uvrede. Milanović je izvor hrvatskog naroda i građana Hrvatske i time je njihova slika i prilika. Vrijeđati taj narod, ne pada mi na pamet”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, predsjednik Milanović u ponedjeljak je u New Yorku izjavio da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ‘bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih’ i smatra to preprekom. Pristupni pregovori Srbije započeli su 2014. godine, do sada je otvorila 18 poglavlja, a dva privremeno zatvorila. Milanović smatra da Srbija ‘nema snažnu namjeru’ ući u EU, dok se Sjeverna Makedonija i Albanija ‘snažno trude i bore’.

Javio se potom Aleksandar Vulin, ministar unutarnjih poslova Srbije, koji je rekao da Milanović ‘spada među gluplje hrvatske političare’.

“U Hrvatskoj se političari dijele na otvorene i prikrivene ustaše. Kada je ne znajući da ga snimaju na sastanku s takozvanim braniteljima ponosno priznao svoje ustaške korijene, Milanović je dokazao da pripada prikrivenim sljedbenicima ustaškog pokreta. Ali, da spada i među gluplje hrvatske političare, Milanović je dokazao kada je 2015. godine pokušao zatvoriti granice prema Srbiji i potvrđuje to svaki dan kada napada Srbiju i Vučića”, poručio je Vulin u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...