Biciklistička utrka “CRO RACE 2021” prolazi kroz Zadar, evo koje će prometnice biti zatvorene za promet

U razdoblju od 28. rujna do 03. listopada 2021. godine održava se međunarodna biciklistička utrka, šesta po redu, pod nazivom „CRO RACE 2021“, u organizaciji TOP SPORT EVENTS d.o.o., koja će se voziti hrvatskim cestama u šest etapa.

Četvrta etapa navedene utrke vozit će se dana 01. listopada 2021. godine od Zadra s početkom u 12.00 sati sa „Pozdrava suncu“ (okupljanje natjecatelja započinje u 10,00 sati), te se završetak etape očekuje u Crikvenici oko 16.50 sati.

Za vrijeme održavanja biciklističke utrke zatvarati će se dionice državnih cesta, županijskih i lokalnih cesta i gradskih prometnica na području Grada Zadra, mjesta Murvica, Murvica Gornja, Poličnik, Posedarje, Maslenica, Rovanjska, Seline, Starigrad Paklenica do mjesta Sv. Marija Magdalena, granice s Ličko-senjskom županijom.

Trasa kretanja kroz grad Zadar:  Istarska obala – Ulica Zadarskog mira 1358 – Ulica Mihovila Pavlinovića – Foša – Ulica kralja Dmitra Zvonimira – kružni tok pored OB Zadar – Ulica Ante Starčevića – Zagrebačka ulica – Ulica 72. bojne Vojne policije – Murvica.

Planirano zatvaranje dionica:

Zadar (start) ……………………………………………. od 12.05 sati

Zagrebačka ulica- Murvica Donja ..……………….. od 12.15 sati

Murvica Donja – Poličnik …………………………… od 12.30 sati

Poličnik- Posedarje ..…………………………………od 12.40 sati

D8 izlaz čv. Maslenica (most)………………………. od 12.50 sati

Rovanjska- Seline….………………………………….od 12.56 sati

Starigrad Paklenica. .…………………………………od 13.10 sati

Sv. Marija Magdalena  ………………………………. od 13.30 sati

Toga dana, 1. listopada na području Policijske uprave zadarske u vrijeme održavanja utrke biti će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost policijskih službenika i predstavnika organizacije.

Također, upozoravaju se sudionici u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, te neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa.

Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji.

Mole se svi sudionici u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke.

Promet u mirovanju – Zadar:

U periodu od četvrtka, 30. rujna 2021.god. u 19:00 sati do petka, 1.listopada u 13 sati za promet u mirovanju (parkiranje) zatvorene će biti sljedeće ulice:

Liburnska obala (zajedno sa starim kolodvorom),

Istarska obala,

Prilaz Hrvatske čitaonice,

Ulica Zadarskog mira 1358.,

Ulica Mihovila Pavlinovića,

Ulica kralja Dmitra Zvonimira,

Ulica Bartola Kašića od križanja sa ulicom Krešimira Čosića (desna strana prema zgradi Pegla)

Za potrebe odvijanja biciklističke utrke u Ulici Ante Kuzmanića ispred Pomorske škole bit će potrebno ukloniti vozila.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...