“Bio je jedan od moralnih svjetioničara…”; Iznenada preminuo Loris Vidaković, omiljeni profesor Pomorske škole

Pomorska škola oprašta se od omiljenog profesora tjelesne i zdravstvene kulture, Lorisa Vidakovića koji je jučer iznenada preminuo u 60. godini života.

“S tugom u srcu Vam javljamo kako nas je jučer iznenada, u 60. godini života, nakon kratke i teške bolesti napustio naš dragi kolega Loris Vidaković. Punih 26 godina Loris je bio dio naše škole. Loris je bio vrijedan i marljiv djelatnik, kolega vedrog duha, uvijek spreman na pomoć i suradnju, i kao takvog ćemo ga se svi sjećati.

Ovim putem želimo iskazati iskrenu sućut u ime svih djelatnika i učenika, sadašnjih i bivših njegovoj obitelji, rodbini i prijateljima. Posljednji ispraćaj dragog nam Lorisa bit će u srijedu 29. rujna u 13 sati na Gradskom groblju Zadar”, stoji u Facebook objavi Pomorske škole Zadar.

Pod vodstvom profesora Vidakovića učenici su godinama postizali izvrsne rezultate na sportskim natjecanjima, a od njega se na društvenim mrežama opraštaju uz dirljive komentare.

-Pamtit ću ga najviše po milome izrazu podrške i suosjećanja; na svakome je koraku zračio smirenošću i brižnošću. Bio je jedan od moralnih svjetioničara zadarske Pomorske škole. Da stoljećima po sjećanjima kopam, nijedno ružno sjećanje na dobrog profesora ne bih pronašao… jer ih nema. Hvala, profesore moj, na putokazima prema bitnome. Jučer si se pridružio zvjezdanim pomorcima Nenadu, Svetku i Janku, u svijetu u kojem svjetioničari ne samuju. Prenesi im pozdrave nestašnog učenika”, napisao je Branimir Čakić, zadarski književnik, slikar i glazbenik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...