Cestitka_Uskrs

Dječaka kraj Zadra pokušali oteti nezaposleni konobar i medicinska sestra, otac: “Potrčali su za njim, uspio je pobjeći do kampa…”

Kao što smo jučer pisali, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru izvijestilo je kako su podignuli optužnicu protiv hrvatskog državljanina (44) i državljanke (28) zbog počinjenja kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode.

Na teret im se stavlja da su sredinom srpnja ove godine u mjestu kraj Zadra uočili dijete koje je hodalo uz rub kolnika, pa su, zajedno i u dogovoru s još dvojicom, zasad nepoznatih muškaraca, postupili u cilju da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja.

Policija godišnje dobije desetak dojava o sumnjivim kombijima iz kojih su pokušali namamiti djecu da uđu njih. One su se mahom pokazale lažnim ili nije bilo dokaza o pokušaju otmice djeteta, noćnoj mori svakog roditelja.

Ovo nije bila lažna dojava. Srećom, ostalo je na pokušaju otmice.

– Moga sina (16) pokušali su oteti ovisnici. Na sreću bio je priseban, snašao se i pobjegao otmičarima koje je policija uspjela uhititi. Odlučio sam s ovim izaći u javnost da se ovako nešto više ne bi moglo ponoviti, kaže za 24 sata R.M. (44) iz okolice Varaždina.

Njegov sin se 18. srpnja 2021. godine u 21.25 sati vraćao s igrališta u apartman u Svetom Petru na Moru nedaleko od Biograda.

Razgovarao je na mobitel kad je pored njega iz smjera Biograda prema Zadru prošao crni kombi imotskih registracijskih oznaka.

Žena iz automobila spustila je prozor i upitala dječaka treba li mu prijevoz. On je odmahnuo rukom i rekao da ne treba. Kombi je potom produžio 50-ak metara i zaustavio se uz cestu okrenut u istom smjeru.

– Otvorila su se vrata te su iz njega iskočila trojica i potrčala prema mom sinu. On je uspio pobjeći jer je na magistrali bilo prometa pa su progonitelji morali zastati na nekoliko sekundi kako bi uspjeli prijeći cestu. Došao je da kampa “Filko” u blizini gdje je u kafiću San Pedro zatražio čašu vode. Vidio je da je trio odustao, malo se smirio, a kad je došao doma ispričao mi je što se dogodilo. O svemu smo obavijestili policiju. Rekli su nam da se ne zezamo. Uvjerili smo ih kako nam tako nešto ne pada na pamet pa su pregledali nadzorne kamere koje se nalaze na magistrali i ubrzo uhitili vozača i suvozačicu – kaže R.M., prosječan građanin, koji uhićenike ne poznaje, nije imućan i ne može shvatiti zašto su odlučili oteti njegova sina.

Protiv nezaposlenog konobara R.M. (44) i nezaposlene medicinske sestre T. J. (28) otvorena je istraga.

Radi se u osuđivanom ljubavnom paru koji je tijekom ispitivanja odbacio optužbe.

Neslužbeno 24 sata doznaje kako su uhićivani i prije i to zbog niza različitih kaznenih djela.

R. M. istražiteljima je rekao kako su se on i T. J. vozili u njegovom kombiju. Dodao je kako zajedno uzimaju “speed”, a on heroin no kako je trenutačno na metadonu. Tvrdi da osim njih dvoje nitko drugi nije bio u kombiju i da nisu pokušali oteti dječaka.

T. mu je, kaže, u jednom trenutku rekla da stane. Zaustavio je kombi, a ona je dečka koji je šetao uz cestu od 15-16 godina pitala treba li mu prijevoz. On je rekao da ne treba. R. M. tvrdi kako kombi ima samo dva sjedala i da dječak i tako ne bi imao gdje sjesti te da on uopće nije napuštao vozilo.

T. J. je pak na ispitivanju rekla kako je u jednom trenutku uočila “maloga” uz rub ceste i pitala ga treba li mu prijevoz na što joj nije odgovorio pa ga je, misleći da ne razumije hrvatski,  isto upitala i na engleskom jeziku.

On je rekao da ne treba, a oni su produžili prema Zadru.

I T.J. tvrdi kako osim njih dvoje nitko drugi nije bio u kombiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...