Dukić nakon što je položio vijenac za antifašiste kazao: “Ne podržavamo totalitarističke režime i simbole, njima ne odajemo počast”

U povodu 25. rujna, Dana donošenja odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom gradonačelnik Grada Zadra, gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin sa suradnicima položili su lovorov vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim žrtvama palim u borbi protiv fašizma.

25. rujna obilježava se kao spomendan u Republici Hrvatskoj od rujna 2005. godine.

To je Dan donošenja Odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom.

Toga je datuma 1943. godine u Pazinu zasjedao pokrajinski Narodnooslobodilački odbor za Istru, kada je donesena i potvrđena Odluka o pripajanju Istre, Rijeke, Zadra i otoka matici zemlji Hrvatskoj.

Nakon toga, pridružili su se predstavnicima Udruge antifašističkih boraca na polaganju vijenca na spomen ploču postavljenu povodom 75. obljetnice ovog datuma na zgradi Peglice.

– Danas imamo slobodnu i samostalnu Hrvatsku, ovo je jedan od događaja iz povijesti koji su vodili prema tome da dobijemo samostalnost. Ne podržavamo totalitarističke režime i simbole i njima ne odajemo počast, ali svaku borbu hrvatskog naroda za samostalnost podržavamo, rekao je tom prigodom Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...