Fuchs o maskama u školama: “Ne mogu razumjeti da netko može biti protiv toga, osim ako skreće pažnju na samog sebe”

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je roditelje učenika iz Krapinskih Toplica, zahtjev Mire Bulja za nenošenjem maski i visoke brojke novozaraženih.

“Za osuditi da se preko djece i obrazovanja pokušavaju privući mediji i javnost”, rekao je ministar Fuchs o prosvjedu roditelja antimaskera ispred Krapinskih Toplica.

Sreća, imamo jako pametne i dobre ravnatelje po školama koji rade u interesu djece pa onda čudnovate zahtjeve ne uvažavaju. Uvjeren sam da će se to tako nastaviti i dalje”, dodao je, a komentirao je sinjski stožer, koji je na zahtjev Mire Bulja odlučio da se u školama ne nose maske, što su županija, a potom i Ministarstvo, a zatim i sami ravnatelji, stopirali.

“Mislim da sam rekao sve, da imamo jako pametne i odgovorne ravnatelje”, kaže.

“Online nastava je uvijek spremna, ali nadam se da ćemo nastaviti ovako”, odgovorio je na pitanje što ako situacija s koronom eskalira.

Model semafora, kaže, nije zaživio pa nije u planu, a radi se na tome da zaživi odluka prema kojoj samo djeca bliski kontakti zaraženih idu izolaciju, ne cijeli razredi.

“Nećemo dozvoliti da se krše odredbe koje su na snazi u svim javnim prostorima. Ne mogu razumjeti da netko može biti protiv toga, osim ako skreće pažnju na samog sebe”, ponovio je ministar.

“Neke situacije idu u tom smjeru, ‘sad, ja ću ispasti heroj’, ali radite samo da skrenete pažnju na samoga sebe. To nije u interesu djece”, zaključio je, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...