Izgorjela skladišta i krovište; Policija istražuje je li požar pokraj Psihijatrijske bolnice podmetnut

Jučer poslijepodne oko 15,20 sati na otoku Ugljanu izbio požar koji se ubrzo proširio na borovu šumu te objekte Psihijatrijske bolnice.

Požar je iza 18 sati stavljen pod nadzor, a u gašenju su sudjelovali pripadnici javne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava te su bili angažirani i kanaderi. U požaru su pored borove šume izgorjeli i građevinski objekti u sastavu bolnice, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Tijekom jutra će policijski službenici na mjestu događaja započeti očevid kako bi se utvrdio točan uzrok požara i nastala materijalna šteta.

Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, makija i visoka crnogorica na procijenjenoj površini od 18 ha te su požarom bila zahvaćena četiri manja prizemna objekta (skladišta) i djelomično krovišta objekata upravne zgrade i objekta gdje su se nalazili bolesnici koji su evakuirani iz sigurnosnih razloga.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair-a te ukupno 55 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, IVP Zadar, SIVP Ugljan, DVD-a Pašman, Tkon, Preko i Kali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...