Ljeto je klimatološki gotovo, more je svježije; Znači li to da je kraj i lijepom vremenu?

S obzirom na jačanje anticiklone sa sjeverozapada, pred nama je nekoliko dana stabilnijeg vremena.

U jutarnjim satima srijede u unutrašnjosti djelomice sunčano, ponegdje može biti kratkotrajne magle. Na Jadranu pretežno vedro. Puhat će slaba do umjerena, na udare povremeno jaka bura koja će već do sredine dana okretati na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura na kopnu između osam i 14 stupnjeva, na moru 14 i 20 stupnjeva.

Danju u središnjim predjelima uglavnom sunčano iako povremeno može biti umjerene naoblake, a postoji i mala mogućnost za kišu. Puhat će slab, prolazno umjeren vjetar sjevernih smjerova, a temperatura između 21 i 24 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Prolazno će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, ali dnevna temperatura i ovdje ugodna, između 21 i 24.

U gorju djelomice do pretežno sunčano, ali uz mogućnost za malo kiše ili pokoji pljusak. Na sjevernom Jadranu vedrije i suho. Bura će okrenuti na sjeverozapadnjak, pa krajem dana ponovno na buru. Temperatura u gorju između 19 i 23 stupnja, na moru 24 i 28 stupnjeva.

Najsunčanije i najtoplije ponovno u Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, navečer bura. Temperatura između 25 i 29 stupnjeva.

More je nešto svježije, na većem dijelu obale mjeri se oko 23, samo prema jugu i dalje 25 stupnjeva. UV indeks će u srijedu u većem dijelu unutrašnjosti biti umjeren, dok će na moru uglavnom biti visok.

Sljedećih dana na kopnu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima može biti kratkotrajne magle, a u subotu bi moglo pasti malo kiše. Jutra svježa, a danju toplo.

Na obali i otocima pretežno sunčano i vrlo toplo. U četvrtak će puhati slaba i umjerena, mjestimice jaka bura, od petka će vjetar okrenuti na južne smjerove.

Sljedeći će dani u većini predjela biti suhi, a vrijeme, uz povoljne biometeorološke prilike, ugodno i toplo, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...