Ljeto u rujnu; Meteorolozi imaju dobre vijesti za one kojima nikad nije dosta sunca

Iako je krajem kolovoza bilo prodora hladnijeg zraka zbog kojih su se mnogi pobojali da je ljeto stiglo kraju, sada se bližimo sredini rujna, a dani su sunčani i iznadprosječno topli. Sve do sredine tjedna neće biti promjena temperature, znači na kopnu nas očekuju svježa jutra, ali danju posvuda vrlo toplo vrijeme.

Ovakvo stabilno i vedro vrijeme donosi polje povišenog tlaka zraka koje se rasprostire preko velikog dijela Europe.

U jutarnjim satima u nedjelju sunčano. Najviše oblaka očekuje se na jugu zemlje, ali u unutrašnjosti, uz rijeke i u kotlinama, svježe jutro će donijeti kratkotrajnu maglu.

Vjetar većinom slab, tek ponegdje na obali umjerena bura dok će prema otvorenom moru puhati sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura u gorju jednoznamenkasta, od 5 do 9, u nizinama malo viša, između 7 i 12. Na moru ugodnije, od 16 do 20.

U središnjim predjelima danju pretežno sunčano iako povremeno može biti umjerene naoblake. Temperatura oko 28.

Na istoku sunčano uz malu naoblaku i slab vjetar. I ovdje vrlo toplo, mjerit će se između 27 i 30.

U gorju i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Pod Velebitom će još biti slabe bure, ali drugdje će vjetar okrenuti na zapadne smjerove. U većini predjela vrlo toplo, u gorju temperatura između 24 i 27, a na moru 27 i 30.

U Dalmaciji u poslijepodnevnim satima manje oblaka nego ujutro. Bura će okrenuti na zapadne smjerove, prema otvorenom moru na umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura oko 29.

Na Kvarneru je more malo hladnije, ali na većini ostalih postaja se mjeri oko 23 stupnja.

Početkom novog tjedna nastavlja se razdoblje sunčanog i iznadprosječno toplog vremena. U jutarnjim satima ponegdje će biti kratkotrajne magle. U srijedu stiže postupno naoblačenje sa zapada, a prema kraju dana u gorju može pasti malo kiše ili pokoji pljusak.

Na moru većinom sunčano te vrlo toplo, ponegdje čak i vruće. U srijedu sa zapada postupno povećanje naoblake, a prema kraju dana na sjevernom dijelu su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab i umjeren, ujutro bura, a popodne sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...