Marin Masnić, trener prve momčadi odbojkaša: “Nismo jači nego lani, ali uvjeren sam da ćemo izboriti ostanak u ligi”

Odbojkaši Zadra prošle sezone osvojili su deseto mjesto u Super ligi, i tako se u posljednji tren spasili ispadanja, trener prve momčadi Marin Masnić već dva tjedna priprema svoje momke za novu sezonu koja kreće 2. listopada, početak rada je kasnio zbog Europskog prvenstva za odbojkašice.

– Vremena za uigravanje još ima, već idući vikend je kadetsko prvenstvo države, pošto mi je većina momčadi kadetska, to će dobro doći da provjerim trenutno stanje nekih momaka. Imamo još četiri, pet seniora koji će sačinjavati roster za ovu sezonu. Ostali smo bez dva stožerna igrača, Lovre Babić odlazi na studij u Rijeku, Antonio Surać je prestao s aktivnim igranjem, sigurno nismo jači nego lani, ali uvjeren sam da ćemo kroz rad ispuniti cilj, a to je ostanak u ligi. Naglasio da nekih novih pojačanja neće biti, tako da nekog opterećenja nema, ako uspijemo ostati u ligi dobro, ako ne nikom ništa, ali treba raditi i boriti se, poručuje Marin.

Na Europskom prvenstvu sudjeluje i Zadranin Filip Šestan, Masnić je pun hvale za njegovu igru.

– Prezadovoljan sam igrom Filipa, strašno je napredovao zadnje tri sezone, naročito na prijemu servisa, a i napadački je vrlo aktivan. Ponosni smo na njega jer predstavlja naš grad i klub. Priželjkujem pobjedu u osmini finala protiv favorizirane Slovenije, bio bi to lijep uspjeh za mušku odbojku.

Nedavno je završeno Europsko za djevojke, na kojem su slavile Talijanke.

– Imali smo ih priliku gledati u dvorani Krešimir Ćosić, one su i bile moj favorit za osvajanje prvenstva, u njihovim redovima je trenutno top jedan igračica svijeta Paola Egonu. Pošto sam bio i u organizaciji natjecanja, primijetio sam da su to sve jednostavne cure, jako pristupačne, stvarno mi je drago zbog njih, kazuje trener Zadra.

Sramota je da HRT kao nacionalna kuća nije prenosila utakmice naših odbojkašica, primjerice dvoboj s Talijankama mogao se pratiti na RAI 2.

– Što ćemo, takva je politika, ali tko je imao priliku pratiti utakmice mogao je to preko Arene sport, poručio je za kraj Masnić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...