Ministar: “Škole se neće zatvarati ako se pogorša epidemiološka situacija”, evo što kaže o Covid potvrdama za roditeljske

U ponedjeljak počinje nova školska godina. Bit će to još jedna godina puna izazova budući da borba s koronavirusom i dalje traje.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs za Dnevnik Nove TV govorio je o početku škole i epidemiološkim mjerama.

Učenici osnovnih i srednjih škola u ponedjeljak će i fizički sjesti u svoje školske klupe. Budući da su u učionicama uspjeli osigurati dovoljan fizički razmak, učenici u Međimurskoj županiji neće morati nositi maske.

“U uputama jasno piše da sva djeca koja sjede na način da je osiguran razmak, govorim od petog razreda na više, da mogu na nastavi biti bez maski”, pojasnio je ministar.

Govoreći o procijepljenosti prosvjetara, ministar Fuchs je kazao kako su se podaci popravili te da je sada procijepljeno 60 posto gimnazijskih profesora, te oko 58 posto profesora srednjih i strukovnih škola. Ipak, ističe kako nije zadovoljan tim postocima jer bi procijepljenost trebala biti viša.

Pojasnio je potom pitanje covid potvrda. Kazao je kako se one neće uvoditi za učitelja, ali će možda biti potrebne roditeljima.

“Covid potvrde se neće koristiti za roditeljske sastanke, ako to ravnatelji ne narede”, objasnio je.

Ministar se osvrnuo na mentalno zdravlje učenika, rekavši da će posljedice „terapirati“ ljudi stručni u tom području.

“Imamo li ih dosta, to je dobro pitanje. Vi znate da je u Austriji Klinika za dječju psihologija – ima listu čekanja. Mislim da smo mi našim pristupom, da su djeca bila online svega pet tjedana, napravili jako puno u prevenciji”, naveo je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...