Cestitka_Uskrs

Na idućoj sjednici nećemo saznati sudbinu KK Zadra, gradonačelnik nije uvrstio rebalans u dnevni red

Članovi Gradsko vijeća sastat će se 15. rujna i raspravljati o 13 točaka dnevnog reda.

Ova sjednica privlači posebnu pažnju, budući da se na rasporedu nije našao rebalans ovogodišnjeg proračuna.

Ova stavka čeka se s nestrpljenjem ponajviše zbog sudbine KK Zadra. Uprava tvrdi da se bez gradskih novaca mogu pozdraviti s profesionalnom košarkom, dok Enio Meštrović već duže vremena kategorički zauzima stav kako klub neće dobiti sredstva iz proračuna ukoliko se ne objave svi ugovori. Iz KK Zadra su to nedavno odbili uz obrazloženje da je riječ o tajnim poslovnim ugovorima, zbog čega je i predsjednik vijeća Marko Vučetić javno pozvao DORH i USKOK da uđu u klub.

S druge strane, interesantna će biti 12. točka dnevnog reda.

Vijećnici će raspravljati o uvođenju otvorenog i transparentnog proračuna, što je uz ukidanje prireza i spajanje gradskih poduzeća tema kojom se oporba najviše bavila tijekom kampanje.

Hoće li Zadrani imati javni pristup podacima kome je, kada, koliko i zašto isplaćen neki iznos, bilo da se radi o pravnim ili fizičkim osobama, preostaje za vidjeti.

Ako se vijećnici slože, podatci poput onih o plaćama i trošenjima zaposlenih više neće biti tajna. Građani i mediji moći će jednostavno jednostavno pretraživati, skidati i analizirati sve podatke.

Kroz ostale točke dnevnog reda nadolazeće sjednice pročešljati će se izvješća o radu  i financijsko poslovanje gradskih firmi te izvršiti izbor radnih tijela Gradskog vijeća Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...